Mediul social din Romania poate promova proiectele locale
3Toata lumea spune ca promovarea in Romania se poate face doar prin relatii, noroc sau prin foarte multa insistenta. Nu e nimic neadevarat in asta, doar ca cei care afirma asta vad totul intr-o dunga. Mediul social se poate dovedi un foarte bun motor de promovare care fara prea mult efort poate fi pornit, dand drumul la foarte multi cai putere ce iti imping proiectul promovat intr-o alta dimensiune.
Dar care e cheia succesului? S-ar parea ca proiectele virale, ideile originale si abuzul de tehnologie te pot ajuta in aceasta batalie a originalitatii. Am ceva timp de cand urmaresc cateva exemple locale si foarte multe internationale, dar avand in vedere ca suntem interesati de Romania, vom discuta doar despre ce poate prinde la noi (desi se aplica peste tot).
Da, doar ca nu e vorba de o promovare clasica – nu linkuri, nu likes, nu mesaje private insistente, NU. Solutia sta in ce a facut Facebook suprema retea sociala – extensibilitatea. Dezvoltarea unor aplicatii pentru Facebook pot reprezenta o solutie excelenta in promovarea unui produs, alegand cu atentie aplicatia. Daca aceasta va atinge publicul si va ajunge virala, produsul (site-ul) tau va avea de castigat enorm. Fara prea multa vorbarie va reamintesc de abordarea celor de la Bitdefender. Saptamana aceasta au lansat Virus Wars, un joc special dezvoltat pentru Facebook, care poate prinde (nimic nu e sigur, totul se rezuma la cum vede publicul jocul).
Youtube
Aici vom discuta despre un caz concret ce a atras atentia celor din domeniu – CreativeMonkeyz. Aceasta comunitate de tutoriale grafice a avut o abordare foarte originala in promovarea si dezvoltarea unui brand. Pentru a va face o idee, comunitatea e atat de recenta incat nici nu a fost afectata de ultimul update de la Google asupra Page Rankului. Dar ce au facut ei? Simplu, au facut cea mai draguta reclama din Romania (sunt subiectiv aici) si apoi au lansat o serie de mini-povesti extrem de amuzante ce au o grafica interesanta. Rezultatul? Un videoclip lansat de doua zile a strans 200,000 de vizualizari. Au strans peste 1 milion de vizualizari cu cele 4 videoclipuri lansate pe canalul Youtube iar reclama de mai jos e superba.
Concluzie?
Trebuie sa remarcam ca acestea sunt doar doua dintre numeroasele exemple si doar am ales ca exemplu doua unelte pe care le putem folosi in retelele sociale ale momentului : Facebook, Twitter, Linkedin, Youtube si nu numai. Totul sta in originalitatea noastra si in strategia aleasa. 🙂
Daca acest articol contine o greseala, selecteaza cuvintele sau fraza gresita si tasteaza combinatia de taste Shift + Enter sau apasa click aici pentru a o raporta. Multumim!
Da…foarte adevarat! Intr-un cuvant „Fi original!”
Pentru ca un proiect sa iasa in fata, trebuie ori ca el sa fie original, ori strategia de promovare trebuie sa fie.
Cei de la CreativeMonkeyz, m-au impresionat, adica nu cred ca mai este vro echipa in romania care sa faca asa ceva…
Ai dreptate George. Cam in acelasi mod am vazut si eu lucrurile. 🙂
O poveste detaliata a subiectului cu roboteii ce fac furori pe Internet.
http://www.adevarul.ro/actualitate/Robotii_care_fac_furori_pe_internet_0_422358076.html