Noul procesor AMD
9AMD a anuntat ca va lansa noul procesor Opteron. Noile performante se bazeaza pe consumul de energie redus, iar procentajul estimat este de 31 la suta. Ce alte noutati mai aduce procesorul?
Purtatorul de cuvant de la AMD, Brent Kerby, sustine ca “procesorul Opteron in sase nuclee ce functioneaza la 40 de wati este special conceput pentru a reduce consumul de curent si fata de celelalte procesoare create de competitorii nostri, noul Opteron pastreaza multe dintre caracteristicile procesorului AMD cu patru nuclee. Spre exemplu nu am redus viteza memoriei, suportul pentru BUS sau memoria cash. Acestea sunt motivele pentru care procesoarele cu sase nuclee de la AMD ar putea ajunge in scurt timp si in rafturile magazinelor pentru utilizatorii casniciâ€.
Opteron a fost creat in dorinta de a raspunde nevoilor companiilor care si-au manifestat interesul pentru solutii cu un consum redus dar care nu afecteaza capacitatea si performanta computerului. Pe scurt, noul procesor cu sase nuclee face mai mult cu un consum mai mic si se adreseaza in prima faza domeniului business.
Sa fie inca un pas inainte? 🙂
Daca acest articol contine o greseala, selecteaza cuvintele sau fraza gresita si tasteaza combinatia de taste Shift + Enter sau apasa click aici pentru a o raporta. Multumim!
Vesti bune, numai ca din pacate partea software ramane cu mult in urma fata de hardware.
categoric e un pas inainte.
@ktulu – poftim?
Nici eu n-am prea inteles…
S-a referit la faptul ca apar tehnologii hardware dar partea software nu se dezvolta o data cu aceasta. Partea software intotdeauna se va dezvolta mai greu pentru ca e nevoie de lucru foarte mult pe „obiecte hardware” ce abia au aparut.Din moment ce nu aveau tehnologia hardware oamenii nu se puteau gandi(sau doar in concept) la proiecte ce ar fi avut necesitati mai mari. 😀
^ tu esti expertul, dar tin sa te contrazic. nu poti sa te lauzi ca uite ce procesor ai facut daca nu ai cum sa il testezi.
Hmm , nu ai cum sa-l testezi la modul cel mai modul cel mai brut(la capacitate maxima) insa aplicatii ce au nevoie de cerinte imense exista(nu la noi muritorii de rand). 😀
noi, „muritorii de rand” daca facem upgrade la un sistem (sa zicem) vrem sa mearga mai rapid, sau sa mearga anumite aplicatii. aplicatii care deja exista.
nu poti sa zici ca nu exista software – putem compara numarul de producatori si dezvoltatori de hardware cu cel de software. categoric inclina spre ultimul.
Da ai dreptate in aceasta situatie, dorim sa upgradam componente hardware pentru a permite folosirea unor aplicatii software ce au necesitati mai mari(dar upgradam pe tehnologii deja „vechi” pe piata).
Oricum in mare ai dreptate, nu se creeaza componente hardware daca nu exista necesitati , insa se creeaza componente hardware pentru aplicatii care nu pot fi create datorita simplului fapt ca nu au suficienta putere de calcul,de afisare,de citire,de scriere etc. (hardware).
In primul rand Andrei… ai facut wss?!?! Ce naibi e anti-spamul ala 2+5=? E mai mult sistem de protectie anti idioti pentru ca oameni banuiesc ca se mai gasesc care sa nu stie =))))) dar boti in niciun caz. Cat despre contradictia voastra: Total aiurea… nu poti compara software cu hardware… aplicatiile software se vor duce mereu atat cat le permite partea hardware. Decat faptul ca nu toti isi permit toti sisteme hardware super performate tine software in loc. Dar spre exemplu daca targetul aplicatiei mele sunt servere sau oameni cu bani care evident au o solutie hardware performanta… well, wtf, de ce sa nu ma bazez pe tot hardware-ul accesibil? Plus ca exista exista aplicatii care consuma exact cat le e permis. Calculeaza facilitatile si raporturile de resurse in functie de ce au disponibil. Totusi, limita e fixata clar de hard-disk care e o problema destul de serioasa si cand esti la olimpiada si cand faci o aplicatie ce urmeaza sa fie folosita de mii de useri.