Olanda este prima țară din Europa ce adoptă neutralitatea Internetului
6Olanda a adoptat câteva legi importante cu privire la siguranța și libertatea pe Internet. Mai mult decât atât, este prima țară din Europa ce ia o astfel de decizie. Pe lângă asta, încearcă să protejeze și utilizatorii împotriva deconectării și interceptărilor provenite de la provideri.
Prin aceste schimbări, providerii de Internet sunt obligați să nu interacționeze cu traficul utilizatorilor. Totuși, aceștia pot interveni doar în managementul traficului și decongestionarea traficului, alături de securitatea rețelei, atâta timp cat aceste măsuri sunt în interesul utilizatorilor. Aceleași propuneri includ și restricții impuse asupra acelorași provideri cu privire la utilizarea tehnologiilor de interceptare, cum ar fi deep packet inspection (DPI). Acestea pot fi folosite doar dacă utilizatorul își da acordul în prealabil. Totuși, dacă există un mandat, legea nu se aplică.
Este un pas curajos pentru Olanda și pentru istoria Internetului. Rămâne de văzut cum vor reacționa celelalte state pentru că există riscul să vedem o migrație intensă a serverelor spre Olanda. O astfel de fază, completată cu atacuri informatice asupra unor guverne puternice ale lumii ar putea să le provoace pe acestea să blocheze accesul la Internet pentru utilizatorii si site-urile cu IP-uri din Olanda.
Varianta în engleză a propunerii olandeze o puteți citi aici.
Daca acest articol contine o greseala, selecteaza cuvintele sau fraza gresita si tasteaza combinatia de taste Shift + Enter sau apasa click aici pentru a o raporta. Multumim!
Asa da!
Mi-as fi dorit sa ma fi nascut in Olanda
Nu fi pacalit complet de asta, mandatul totusi functioneaza. 🙂
Rămâne de văzut cum vor reacționa celelalte state pentru că există riscul să vedem o migrație intensă a serverelor spre Olanda – O da…buna idee.
Este din 2011 articolul si inca nu a aparut o migratie, acuma totul raul spre bine!
Atunci a fost facuta propunerea. Pe 8 mai a fost adoptata anul acesta. Iti dai seama ca sunt niste proceduri. Din cate am inteles pe 15 mai se mai fac cateva mici modificari la lege pentru ca are ceva probleme de natura tehnica.
„Rămâne de văzut cum vor reacționa celelalte state pentru că există riscul să vedem o migrație intensă a serverelor spre Olanda”
Deci marketing la greu, plus o buna tactica de a monopoliza accesul la informatie (vezi exemplul facebook, cea mai „democratica” cale de acces la informatii intime si chiar de control a miscarilor sociale). Bani (din servere „de incredere”) si putere (acces la informatii despre utilizatori) dintr-un foc. Sudul mai are pana sa inteleaga de ce nordul o duce muuult mai bine (pt ca stiu sa abureasca mai bine si pt ca au pe cine).