Wordless – extensie ce aduce dezvoltarea temelor WordPress de la stilul anilor ’98 la cel din 2012
2WordPress este unul dintre cele mai populare CMS-uri folosite la ora actuală pentru a dezvolta site-uri de tip blog și nu numai foarte rapid. Extensibilitatea și o adevărată armată de dezvoltatori third-party alături de susținerea echipei WordPress a adus acest serviciu pe culmile succesului, concurând cu Blogspot, cel mai popular serviciu de blogging de la ora actuală care e totuși limitat.
Dezvoltarea temelor nu s-a schimbat mult de la începuturi până acum, organizarea clasică pe câteva fișiere (spre exemplu page.php, single.php, archive.php etc.) a rămas neschimbatat. Până acum. Wordless se vrea a fi o extindere a CMS-ului care promite îmbunătățirea și sporirea vitezei de dezvoltare a unei teme WordPress. Printre facilitățile de top ale acestui plugin amintesc de :
– o arhitectură curată, organizată și structurată a temelor, provenită direct din Rails
– abilitatea de a crea un schelet pentru o temă nouă direct din interfața WordPress
– posibilitatea de a scrie cod PHP folosind sistemul de șabloane Haml
– scrierea fișierelor CSS se face folosind sintaxa Saas și framework-ul Comapss
– capacitatea de a scrie cod Javascript folosind CoffeeScript
– numeroase helpere ce sunt utile și foarte bine documentate ce pot fi folosite în view-uri
„Wordless will make your web development easier, faster and fun again, you will write less and be more productive; you’ll love it more than anything else you’ve ever loved before and there will be rainbows and ponies randomly popping up everywhere.”, spune creatorul acestuia.
Singurul dezavantaj pe care l-am sesizat în acest moment este dependența de Ruby, dar dacă sunteți un developer excentric acest lucru nu va reprezenta un impiediment. Extensia este accesibilă pe GitHub alături de documentația acesteia.
Daca acest articol contine o greseala, selecteaza cuvintele sau fraza gresita si tasteaza combinatia de taste Shift + Enter sau apasa click aici pentru a o raporta. Multumim!
foarte utila informatie, chiar incerc acuma sa modific un blog foarte vechi, sa avd ce face extensia.
Sa ne tii la curent. 😉