7 Tutoriale – ajutor de calitate pentru Windows
8În blogosfera IT din tară rar iau naștere proiecte care să fie gândite așa cum trebuie, și mai rar unele rezistă în timp și în general echipele sunt destul de șubrede și nu au experiență în domeniu. Totuși, când descopăr o astfel de inițiativă nu ezit niciodată să scriu câteva rânduri pentru că nu mă doare mana. La fel voi face și cu proaspăt ieșitul 7 Tutoriale, un blog ce dorește a fi primul site cu conținut premium din România, destinat utilizatorilor de Windows 7 si Windows 8.
Ce este conținutul premium?
• Ghiduri pas cu pas complete, explicate într-un mod ușor de înțeles chiar și pentru utilizatorii mai puțini tehnici;
• Conținut original, dezvoltat de oameni cu experiență tehnică, ce cunosc foarte bine sistemele de operare Windows;
• Conținut ce oferă sfaturi testate și demonstrate, ce nu induc în eroare utilizatorii și nu le strică în vreun fel experiența de operare a calculatorului;
• Conținut ce oferă valoare cititorilor, fără a implica însă costuri financiare pentru ei.
De ce recomand 7 Tutoriale?
Patru motive simple. O abordare corectă pentru lansare – au luat legătura cu câteva comunități din nișă, au pregătit câteva articole drăguțe și au și un mic concurs organizat în parteneriat cu BitDefender România prin care oferă 3 licențe pentru un an celor care se abonează. Mai mult decât atât, echipa din spate se dovedește a fi una cu experiență, Ciprian, inițiatorul având în spate două proiecte Vista 4 Begginers ce a fost vândut și 7 Tutorials, Codruț Neagu este absolvent de informatică iar Crina Ludu este psiholog cu studii in informatică. Pe langa asta Ciprian este primul autor român ce a publicat o carte despre Windows împreună cu Microsoft Press și și O’Reilly Media. Ea se numește Network Your Computers & Devices, Step By Step și este destinată utilizatorilor de Windows ce au ori doresc să își creeze acasă propria lor rețea de calculatoare. Mai multe detalii despre carte și cum poate fi comandată (inclusiv în România), se găsesc aici: How & Why to Purchase Network Your Computers & Devices Step by Step.
În prezent, Ciprian lucrează la a doua sa carte – Windows 8 Step by Step – manualul oferit de Microsoft Press utilizatorilor obișnuiți de Windows 8. Cartea va fi lansată odată cu sistemul de perare Windows 8, cel mai probabil în toamna lui 2012.
Dacă analizezi toate motivele pentru care recomand 7 Tutoriale, sunt sigur că îmi vei da dreptate și vei arunca o privire peste noua comunitate! 🙂
Daca acest articol contine o greseala, selecteaza cuvintele sau fraza gresita si tasteaza combinatia de taste Shift + Enter sau apasa click aici pentru a o raporta. Multumim!
Multumim pentru recomandare. Apreciem mult si sper ca le va placea situl nostru si cititorilor World IT.
7 Tutoriale este un pariu interesant pentru noi si speram ca va avea succes.
E chiar bun proiectul in modul cum este gandit.Daca s-ar renunta la „artificii si petarde”(bannere) ce sar in fata vizitatorilor ar fii unul profesional si de succes.Inteleg un proiect care nu are cu ce sa intretina un hosting sau cheltuieli in ceea ce priveste functionarea lui,insa se poate apela la alte metode mult mai inteligente pentru a acoperi acele neajunsuri.
Mult succes!
Salut, IoneL,
Daca tot ai spus de metode inteligente, de ce nu ii ajuti si pe ei cu cateva idei? Un schimb de experienta e tot timpul benefic.
Doua din cele mai eficiente metode in schimbul unui banner:
-advertoriale sau ghiduri utile benefice incluse in continutul articolului publicat intr-un mod transparent, curat si usor de inteles de catre fanul sau vizitatorul site-ului insetat de informatie.
-facand parteneriat cu firme ce vand produse publicand logo-ul acestuia in footer.
Daca ai un site curat,continut original,design placut si usor de inteles oferind maximul posibil din nisa in care scrii cu o echipa de profesionisti in spate…sigur vei fii solicitat de catre firme ce vor sa fie promovate prin intermediul site-ului tau.
Prima metoda merge dupa ce ai un sit consacrat si faimos, nu cand esti la inceput
A doua nu este tocmai fezabila. Nici o firma din lume nu cumpara link-uri si reclame in footerul unui sit. Orice firma doreste sa cumpere ajutorul unui sit, va cere pozitii in prima jumatate a ferestrei de navigare.
Legat de ceea ce spui la final – este corect, intr-o anumita masura. Poti ajunge in scenariul in care esti cunoscut de cititori dar nu de firme.
Pentru a fi solicitat de cat mai multe companii, trebuie sa investesti mult in brand building, marketing, comunicare si networking cu segmentul business relevant pentru nisa in care esti. Asa se construieste in timp, cu multa munca. A te focusa doar pe continut nu este suficient.
Am vizitat și eu situl acesta la care faci referire Andrei și am observat ca nu poți adăuga un comentariu critic la experiența de neimaginat a celor de acolo,bineînțeles cu argumente pentru că cică:
Prezentarea dvs. a declanşat filtrul de blasfemie şi nu vor fi acceptate până la limbajul inadecvat este eliminat.,lucru care nu este adevarat deoarece nu-mi sta în caracter.Se vede treaba ca defilează cu BitDefender.
Multumim de observatie! E bine ca cititorii sa se astepte si la partile negative ale proiectului daca se pregatesc sa-l viziteze regulat. 🙂
Pentru @axelluny: Filtrul nostru antispam mai poate da si rateuri. Nu baneaza nimeni comentarii negative la adresa noastra, cat timp nu sunt doar o insiruire de injuraturi.
M-am uitat prin loguri si intr-adevar, vad ca a blocat aiurea cateva comentarii. O sa incerc sa ii schimb setarile astfel incat sa nu mai existe probleme cu publicarea comentariilor.
Cat despre BitDenfender am avut o simpla colaborare la lansarea sitului prin care ei ne-au ajutat sa ne rasplatim primii cititori. Nu inteleg de ce asta este o problema.