• Acasă
  • Despre noi
  • Autori
  • Mărturii
  • Arhivă
  • Trimite Articol
  • Contact

WORLDIT

Lumea în 1 și 0.

  • Știri
    • Tehnologie
    • Tehnologie mobilă
    • Securitate
    • Developers
    • Știință
    • Benzi desenate
    • Jocuri
    • Intern
  • Tehnic
    • Browser
    • C#
    • C/C++
    • Challenge
    • HTML/CSS
    • Javascript, Ajax, jQuery
    • Open Source
    • PHP
    • Python
    • Securitate IT
    • Socializare
    • WordPress
    • Altele
  • Recenzii
  • Interviuri
  • Evenimente

Ce este Deep Web sau câteva detalii despre latura întunecată a Internetului

10
  • Publicat de Andrei Avădănei
  • în Fără categorie
  • — 20 iul., 2012 at 12:40 pm

Deep Web (sau webul invizibil) există de foarte multă vreme dar acum începe, din păcate, să iasă la suprafață datorită popularității de care se bucură serviciile de anonimitate precum rețeaua Tor. Deep Web este totalul de informații și resurse virtuale de pe WWW care nu sunt incluse de motoarele de căutare obișnuite. Aici arătăm prima dată cu degetul către Google pentru că toate acele informații rămân departe de majoritatea utilizatorilor.

De ce se ajunge la o astfel de situație? Există atât interese politice/guvernamentale cat și interese criminale sau de privacy. De exemplu, motoarele de căutare obișnuite folosesc niște crawlere pentru a indexa Internetul. Acestea se bazează pe interconectare și se răspândesc atât cat le este „oficial” permis. Asta înseamnă că există acces limitat la unele fișiere care au spre exemplu restricție prin utilizator și/sau parolă, paginile ce nu sunt linkuite, fișierele media sau de alte formate și lista poate continua.

Pentru un utilizator obișnuit, interpretarea de mai sus este acceptabilă, dar realitatea e că Deep Web este cu totul și cu totul diferit din perspectiva modului în care funcționează dar având aceeași bază, întâmpină aceleași probleme ca Internetul pe care îl cunoaștem.

Să începem prin a introduce TOR (The Onion Router). TOR este un sistem implementat cu gândul de a realiza o rețea voluntară de computere ce încearcă să transmită informația pe Internet în mod anonim.
Modul de funcționare e relativ simplu – primul client obține o listă cu adresele nodurile din rețeaua TOR. După ce primește lista acesta accesează unul din nodurile de intrare din listă în mod aleatoriu, printr-o conexiune criptată. Nodul de intrare va face o altă conexiune criptată unui alt nod și procedeul continuă până când se ajunge la un nod de ieșire ce se poate conecta la destinație. La fiecare 10 minute, nodul de intrare este schimbat.

De pe site-ul oficial al TOR aflăm de existența unui software oficial marca TOR care ne permite să accesăm această lume underground, aplicația putând rula pe orice sistem de operare. O altă variantă ce nu lasă urme este utilizarea sistemului de operare Tails OS ce este bootabil de pe orice mașină, fără a lasă urme pe host. După instalarea TOR Bundle, există o versiune portabilă de Firefox ce iți poate menține anonimitatea.

În momentul în care ajungi unde trebuie, trebuie să înțelegi că navigarea se face puțin mai greu fată de web-ul obișnuit, fiecare research e mult mai complex datorită absenței indexării. Asta înseamnă că primul pas ce trebuie să-l faci este creezi o listă personalizată de pagini Wiki ce au principalul scop să adune aceste link-uri. Mai mult decât atât, majoritatea domeniilor au extensia .onion.

Un bun start este acest Pastebin care a cam scos la suprafață realitatea din spatele Deep Web.

Deep web pastebin GO GO!!

How To:
Download Tor + Browser (leaves no trace)
https://www.torproject.org/projects/torbrowser.html.en

Find links! Start out:
http://en.wikipedia.org/wiki/.onion#Onion_Sites

The Silk Road where u can buy drugs =o
http://ianxz6zefk72ulzz.onion/index.php

The Hidden Wiki! Can potentially find everything from here!
http://kpvz7ki2v5agwt35.onion/wiki/index.php/Main_Page

Contains Tor Library
http://am4wuhz3zifexz5u.onion/

Open Vendor Database (discusses non onion drug websites too!)
http://g7pz322wcy6jnn4r.onion/opensource/ovdb/ac/index.php

The General Store (more drugs)
http://xqz3u5drneuzhaeo.onion/users/generalstore/

A bunch of rather popular boards (like Intel Exchange and 
http://4eiruntyxxbgfv7o.onion/snapbbs/sitedex.php

Most popular chan on tor (Arguably) comparable to 4chan
http://b4yrk2nkydqfpzqm.onion/mobile/

Directory/list of links
http://dppmfxaacucguzpc.onion/

Another chan
http://c7jh7jzl3taek4eh.onion/

pastebin
http://4eiruntyxxbgfv7o.onion/paste/browse.php
http://xqz3u5drneuzhaeo.onion/users/boi/?show=65

Ne vin, în mod natural, câteva întrebări. Cine controlează cu adevărat rețeaua? Dacă armata SUA a făcut-o, nu înseamnă că armata o controlează? Nu există metode prin care se pot evita toate sistemele de securitate? Merită să riscăm să ne integrăm în acest mediu? Probabil acestea sunt întrebări la care răspunsurile le poate da fiecare în timp. Sursa thehackersnews.com.

Daca acest articol contine o greseala, selecteaza cuvintele sau fraza gresita si tasteaza combinatia de taste Shift + Enter sau apasa click aici pentru a o raporta. Multumim!

— Andrei Avădănei a scris 1246 articole

Andrei scrie pe worldit.info din vara lui 2011. Este fondatorul Asociatiei Centrul de Cercetare in Securitate Informatica din Romania - CCSIR si coordoneaza DefCamp, cea mai importanta conferinta de securitate informatica & hacking din Europa Centrala si de Est. Andrei ofera in cadrul Bit Sentinel servicii de securitate informatica, penetration testing, security management, recuperarea de pe urma unui atac cibernetic, training-uri si workshop-uri.

  • Articolul anterior Programul Microsoft Refurbisher – calculatoare second hand licențiate
  • Articolul următor GoJS – bibliotecă Javascript pentru a construi diagrame dinamice cu HTML5 Canvas

10 Comentarii

  1. Roland spune:
    iulie 20, 2012 la 1:44 pm

    Asta e doar o parte (mica) din Deep Web. Initial termenul de Deep web se referea pur si simplu la chestiile care nu putea fi accesate de crawlers prin linkuri direct, fie pentru ca necesitau o parola, fie ca trebuiau facut requesturi POST, sau pentru ca erau pagini create dinamic in momentul in care userul le cerea. Deep web a fost denumit in 2000, iar TOR a aparut in 2002, iar siteurile .onion au aparut abia dupa 2004, asa ca nu trebuiesc confundate cele doua notiuni.
    Intradevar, e scary si creepy ce se gaseste pe Internet, si Gizmodo chiar ieri a publicat un articol despre cum poate cumpara oricine cam orice arma doreste http://gizmodo.com/5927379/the-secret-online-weapons-store-thatll-sell-anyone-anything

    • Andrei Avădănei spune:
      iulie 20, 2012 la 2:08 pm

      Ai subliniat cateva detalii ce nu mi s-au parut relevante. Thanks! 🙂

  2. Andrei Paciurca spune:
    iulie 20, 2012 la 2:30 pm

    Da’ nu ai mentionat partea malefica a Deep Web-ului si nici despre bitcoins, banii virtuali cu care cumperi droguri,arme,asasini … exista si un curs valutar bitcoin – dolar sau euro …

    • Andrei Avădănei spune:
      iulie 21, 2012 la 10:36 am

      @Andrei Paciurca Si asta e adevarat. Imi place sa nu dau totul mura in gura pentru ca ma lungesc prea mult. Sunt de parere ca persoanele curioase de un mediu atat de fascinant au inclinatii spre research. Cateva dintre aspectele ce fac foarte interesant domeniul sunt chiar aceste probleme. Dar asta e o alta discutie.

  3. calin spune:
    iulie 21, 2012 la 11:45 am

    da stiu de asta si acolo daca intrii.. vezi tot ce nu iti poti imagina de la transari de oameni la pornografie cu minori pedofile etc gasesti tot ce vrei sa cumperi si ce nu. dar… e bine sa nu stie multi cum sa intre si ce cum sa vada…. dar sunt si informatii f utile daca treci peste partea intunecata. eu am intrat de cateva ori dar e un mare risc sa intrii pt ca si tor sau orce alt sistem ori ce o fi nu iti asigura anonimat 100%. aveti grija care intrati si cumparati sau faceti chestii ilegale sau inimaginabilee in aceasta lume

  4. Alexandru Ionut spune:
    iulie 21, 2012 la 1:40 pm

    Foarte bun articolul. Intr-adevar, fascinant internetul 😀 Este controlat de la inceput, ne este o noutate. S-a implementat legea BigBrother…pff. era de ani buni :)) dar de plictiseala au zis si ei de plictiseala ca au votat-o acum. Oricum sunt pe mana toti. Hai sa bagam legea asta, care e de mult „bagata” dar o facem plublica, pentru ca providerii sa dea din gura si in asa fel sa poata creste tarifele datorita costurilor ridicare cu stocarea datelor pe servere.
    Un provider vede de cate ori dati click pe un link, nu numai numele acestuia. Are timpul petrecut de noi pe fiecare adresa, orice.
    Cand va suna un operator de telefonie sa va prezinte o oferta de internet (de exemplu), incepe sa va turuie de nu mai apucati sa ziceti ceva. La urma voi ziceti: Ce-ai frate, an un telefon din epoca de piatra si nu merge net pe el. Statul meu este nu sa mintiti, spuneti adevarul, pt ca deja operatorul stie ce telefon aveti, imei-ul acestia si multe alte detalii. Stiu ce vorbesc, daca aveti prieteni pe la centrele vf, le puteti adresa anumite intrebari. Au cateva programe care stiu absolut totul. Nu trebuie sa veti abonament, regula e valabila si pt cartela.

  5. Blocked spune:
    iulie 27, 2012 la 10:49 pm

    Nu prea am inteles .Vrei sa spui ca nici providerul nu poate vede ce faci?
    Cum ajung bani/armele la cel care le vrea?Vreau sa spun ca daca e asa de usor sa intri in tor atunci poate vor intra si ceva politisti.

  6. Alexandru Ionut spune:
    iulie 27, 2012 la 11:05 pm

    chiar sunt intrati dar nu vaneaza pesti mici. Acum e imposibil aproape sa monitorizezi toata populatia globului, dar sunt anumite cuvinte cheie care imediat folosite, dau unele „imbolduri” catre cei care, sa zic asa, monitorizeaza ce facem noi. Pe discovery spunea ceva de genul. Daca intr-un mail scrii terorism, terosist, etc (ceva de genul) imediat mailul este monitorizat. Oricum gasesti informatii de ajuns pe net.

  7. stalone spune:
    martie 10, 2014 la 12:46 am

    Buna!M-ar putea ajuta cineva care se pricepe in publicarea unui site cu domeniu .onion?As dori sa intru in aceasta lume.Am testat port,ul cu xampp site,ul se deschide in tor doar cand ,apache e activat ,dar cand il inchid totul se opreste.Cine ar sti cum sa il hostez pe ceva server,daca exista asa ceva la tor.

  8. Nonameanimal spune:
    octombrie 4, 2014 la 8:36 pm

    mi-as dori mult sa vad despre ce e vorba,sunt f curioasa dar imi e f frica sa nu mi se viruseze ceva sau ma rog chestii de genu asta.Is obisnuita cu chestiile socante si as vrea sa vad sunt ff curioasa


  • Facebook

    WorldIT.info
  • Ultimele Atacuri Cibernetice din Romania – RO Hacked

    • imacoolat-curat.ro
      | Published: februarie 3, 2020 - 2:00 am
    • hotel-palace.ro
      | Published: februarie 2, 2020 - 2:00 am
    • www.tahometru.ro
      | Published: februarie 1, 2020 - 2:00 am
    • alexisart.ro
      | Published: ianuarie 30, 2020 - 2:00 am
    • justshop.ro
      | Published: ianuarie 29, 2020 - 2:00 am
    RO Hacked este registrul atacurilor cibernetice din România.
  • Caută

  • Articole Recomandate

    • Recent Posts
    • Tags
    • Număr record de participanți la DefCamp 2015, cel mai important eveniment dedicat securității cibernetice din Europe Centrala si de Estdecembrie 2, 2015
    • La DefCamp 2015 vei afla prin ce tehnici pot fi evitate măsurile de securitate ale sistemelor informatice criticeoctombrie 16, 2015
    • Ultima sansa sa rezervi bilete de tip Early Bird la DefCamp 2015septembrie 1, 2015
    • 15 sfaturi despre cum poti deveni un programator bun venite de la specialisti romaniaugust 4, 2015
    • algoritmica Android antivirus Apple Avadanei Andrei benzi desenate BitDefender blog browser C++ Chrome concurs eveniment Facebook Firefox Google google chrome hacking html5 infografic informatica internet Internet Explorer IT javascript linux Microsoft Mozilla Firefox online PHP programare retea sociala review Romania securitate Tehnologie Twitter web Windows Windows 7 Wordpress WorldIT worldit.info Yahoo! YouTube
  • ianuarie 2021
    L Ma Mi J V S D
    « dec.    
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031
  • Link-uri Sponsorizate

    • laptop second hand

    • Calculatoare Second Hand

    • cod voucher pc garage

  • Home
  • Ce este Deep Web sau câteva detalii despre latura întunecată a Internetului
  • Important

    • Bit Sentinel
    • Centrul de Cercetare în Securitate Informatică din România
    • DefCamp
  • Prieteni

    • BetiT.ro
    • bijuterii handmade
    • Computerica | Resurse gratuite PC
    • Descopera.org
    • Gadgeturi si IT – Giz.ro
  • Prieteni

    • PC – Config
    • RO Hacked
    • Stiri IT

Copyright © 2009-2014 WORLDIT. Toate drepturile Rezervate.
Termeni și condiții | Contact | Licența Creative Commons

Multumim foarte mult ca ne-ai raportat greseala! O vom remedia in cel mai scurt timp posibil.