Hackerii au intrerupt piata europeana de CO2
4In ultimile saptamani diverse diverse atacuri cibernetice au oprit computerele sistemelor ce ajuta natiunile europene sa-si administreze efectul de sera adus de emisiile de gaz si a activelor de carbon conform unei intelegeri internationale (protocolul Kyoto si sistemul European). Un contingent reprezinta deptul de a emite echivalentul a o tona de dioxid de carbon intr-o perioada specificata.
Atacul initial a avut ca tinta registrul danez de CO2 ce a fost inchis pe 12 ianuarie.Autoritatile daneze au luat aceasta decizie dupa ce utilizatorii inregistrati primeau e-mailuri false de la Agentia Daneza de Energie care ii redirecta catre site-uri ce le furau detaliile private ale conturilor.
Se pare ca atacatorii au revenit saptamana trecuta, trimitand e-mailuri similare catre aceleasi servicii din 13 tari Europene. Tinta acestor atacuri a fost aceeasi, de a fura numele de utilizatori si parolele pentru a putea avea acces la agentiile nationale ce administreaza cotingentul de emisii de carbon.Acest atac a dus la o alta inchidere a sistemului.Aceste intreruperi au dus la pierderi in valoare de 5 miliarde de euro.
Tot ce este sigur pana in acest moment este faptul ca persoanele din spatele atacului nu sunt simpli hackeri. E mai mult ca sigur sa fie angajati de statele care doresc sa castige de pe urma acestor schimburi.
Sursa : avertlabs.com
Daca acest articol contine o greseala, selecteaza cuvintele sau fraza gresita si tasteaza combinatia de taste Shift + Enter sau apasa click aici pentru a o raporta. Multumim!
„au dus la pierderi in valoare de 5 miliarde de euro.”
Bravo, decat sa angajeze o echipa de specialisti, care sa se ocupe in permamenta se securizarea serverelor, mai bine se roaga sa nu ii atace nimeni.
Nu sunt sigur ca nu au o astfel de echipa, dar de fel mentalitatea asta o au in general oameni.
Cred ca erau mai putine sanse sa fie atacati, daca aveau o echipa de specialisti, daca investeau mai mult in securizarea serverelor.
Nu neaparat in cazul acesta.Aici ar fi fost suficienta o instruire adecvata a respectivilor pentru a realiza cand sau cum actioneaza un mesaj de tip phishing. Oricum , 5 miliarde de euro nu e o suma mica. 🙂
Poate pentru noi…
Din moment ce n-au facut nimic impotriva, desi era logic ca vor fi atacati…
[…] Sursa : worldit.info […]