Kuende – startup românesc ce promite o nouă platformă socială mult mai confortabila
8La începutul acestui an mi-am propus ca ori de câte ori voi avea ocazia să prezint inițiative romanești ce par a fi decente, o voi face. Cred că acesta este primul startup despre care vreau să vorbesc. Dacă aveți idei sau proiecte la început de drum care doresc să se bucure de prezența unui material pe worldit.info, datele de contact sunt ușor de găsit.
Revenind la subiectul zilei, Kuende este o inițiativă românească ce promite ca în 6 luni să lanseze o nouă rețea socială care dorește să facă diferența cel puțin la nivelul sentimentului pe care îl ai în momentul în care navighezi, după cum și declară Pavel Antohe, CEO & Co-founder al Kuende:
Kuende vrea să dea senzația de exclusivitate, de confort virtual, să simți că dacă intri pe facebook ești într-o dacie și dacă intri pe Kuende ești într-o mașină străină, în care totul e mai ergonomic, mai ușor de folosit și mai intutitiv
Ei doresc să iți ofere libertatea de a alege modulele sociale ce ți se potrivesc cel mai bine și mizează tot pe această abordare, creându-ți astfel propriul mediu social în funcție de interesele tale.
Echipa
Echipa în acest moment este alcătuită din patru persoane, trei co-founderi – Pavel Antohe (CEO), Ceacu Catalin (Developer Artist) și Rafailescu Mihnea (Design Artist) la care s-a alăturat Teodor Pripoae în calitate de Lead Developer.
Tehnologiile folosite
Întregul proiect este construit folosind tehnologii moderne și aș aminti doar câteva din cele pe care mi le-a povestit Antohe – Ruby on Rails, Backbone, Postegresql, Redis, Sidekiq și Websockets, băieții sustinand că acestea sunt suficiente pentru a lansa prima versiune a proiectului, de la 2 ani din momentul în care s-au apucat.
Cum arată rețeaua socială în acest moment?
Din păcate, startup-ul nu e gata dar Pavel Antohe promite că în 6 luni prima versiune a proiectului va fi disponibilă pentru publicul larg. Totuși, am reușit să obțin o fotografie din noua rețea socială, care arată cam așa:
De ce au nevoie?
Din observațiile mele, ei au nevoie de 3 lucruri :
1. Timp suficient pentru a implementa tot ce și-au propus în cele 6 luni și răbdare din partea celor care așteaptă proiectul.
2. Finanțare pentru a mări viteza de implementare și pentru a putea pune la punct infrastructura pentru utilizatorii ce vor veni.
3. Să completați acest formular la care din câte am înțeles au răspuns peste 1600 de persoane în ultima săptămână.
Mai multe detalii puteți găsi pe pagina lor de Facebook sau pe site-ul lor.
Daca acest articol contine o greseala, selecteaza cuvintele sau fraza gresita si tasteaza combinatia de taste Shift + Enter sau apasa click aici pentru a o raporta. Multumim!
Ce-i drept, pare o idee traznita, insa sunt curios cum va fi punerea in aplicare. Va fi greu sa se bata cu G+/Facebook, nici macar G+ nu bate Facebook.
La finalul zilei conteaza implementarea, finantarea, reclama agresiva si cat de bine te scalezi. 🙂
Chestii la care multi stau prost, Andrei!
Google are finantare, ca au o gramada de bani si tot nu fac mai nimic. In Romania, cel putin! 🙂
Google nu a fost niciodata o companie sociala. Ei pur si simplu nu inteleg zona asta, asa cum nici Yahoo! nu a inteles web 2.0. 🙂
In general nu is fan al chestiilor care is la moda in domeniul designului (unde parca flat design ii ultima sau penultima chestie), dar baietii astia is ramasi in urma rau. Transparenta aia aduce aminte de Windows Vista.
Asa, nu ii gaseam eu denumirea din windows potrivita! 😀
Le urez succes, sper sa reuseasca.
Sper sa aiba mai mult noroc, perseverenta si fonduri decat cateva start up-uri foarte interesante (romanesti si straine) de care nici nu se mai aude acum si care mi-au parut foarte interesante.
Simplitatea este un lucru crucial (cred eu, poate gresesc). Trebuie ca orice utilizator incepator de internet sa poata folosi reteaua.
Multe produse informatice au detinut sau detin suprematia mondiala nu neaparat pentru faptul ca sunt cele mai bune, ci pentru faptul ca sunt cele mai usor de folosit.
Spunea un sef de-al meu la un moment dat: „mai binele este dusmanul binelui”. Cand am inteles ce a vrut sa spuna cu adevarat, mi-a fost de folos (incearca sa faci un lucru utilizabil, perfectibil, dar sa-l faci acum, nu peste 15 mii de ani, in loc sa incerci sa faci un lucru perfect).
Pana ne permitem Lamborghini Aventador, putem folosi o perioada Dacia din 1999, daca este functionala. 😉
Poate gresesc eu si spun prostii, scuze… 😉
Au reusit! Chiar este ceva reusit si mult mai interesant ca fb. KUENDE NO.1