Limbaje de interpretare
6 Limbajele de programare au evoluat pe parcursul istoriei din mai multe direcţii, au apărut mai multe tipuri de limbaje care folosesc diferite proprietăţi pentru a rula aplicaţiile create. De asemenea, au fost simplificate multe procese şi au apărut mai multe tipuri de limbaje de programare. Am remarcat un curs de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, realizat de Adrian Iftene ce tratează problema limbajelor de interpretare şi încearcă să explice şi să clarifice acest domeniu. Vă recomand cu mare căldură acest articol.
Daca acest articol contine o greseala, selecteaza cuvintele sau fraza gresita si tasteaza combinatia de taste Shift + Enter sau apasa click aici pentru a o raporta. Multumim!
Foarte buna prezentarea, pune te rog link si catre restul prezentarilor facute de catre Adrian Iftene pentru ca sunt foarte folositoare.
http://thor.info.uaic.ro/~adiftene/Scoala/2011/LI/
Cum adica pascal limbaj de nivel inalt?Cred ca e un limbaj de nivel mediu poate mai mic decat mediu
Nu ai inteles bine.
Clasificarea respectiva nu face referire la capacitatea unui limbaj de programare de a scoate pe banda rulanta aplicatii ci doar de tipul de limbaj de programare raportat la nivelul de dificultate in utilizare si in dezvoltare. Asta inseamna ca ASM e low level pentru ca e foarte dificil de folosit in productia zilnica comparativ cu cele de nivel inalt (preponderent cele vizuale). 🙂
Am inteles acum cum sta treaba asta.
Cum bine scrie si in cursul respectiv, corect e „limbaje interpretate”, nu „limbaje de interpretare”… Termenul de „limbaje de programare de nivel mediu” e mai mult o inventie a autorului – in general C si mai ales C++ sunt considerate high-level programming languages.
In rest, slide-urile sunt destul de slabe: BASIC a fost cel mai adesea interpretat (doar in ultimii 20 ani compilatoarele de BASIC au devenit mai raspandite), in timp ce Pascal a fost cel mai adesea compilat in cod nativ, acel P-Code de care vorbeste cel mai adesea e folosit pentru a se referi la formatul folosit la precompilarea Visual Basic, nu Java etc..