StartupChart.ro – instrument de identificare a startup-urilor
1 În România există multe lucruri interesante, multe idei noi, multe iniţiative demne de lăudat şi de susţinut, există tot ce are vestul sălbatic al IT-ului, dar legătura dintre ele nu este definită de cele mai multe ori. În ultimii doi ani de când monitorizez în stilul unic şi de neînţeles, observ o schimbare în acest sens. Apar proiecte care încearcă să înţeleagă fenomenele locale, apar proiecte care încearcă să conecteze proiectele locale, apar proiecte care simplifică procedura de monitorizare a unor nişe.
Un exemplu în acest sens este StartupChart.ro, un instrument de identificare a startup-urilor de IT&C din România, a antreprenorilor şi fondurilor de investiţii cu capital de risc, a întâlnirilor informale, conferinţelor şi spaţiilor de lucru în comun. Site-ul are la bază conturi şi liste de Twitter, după cum afirmă şi autorii acestuia.
Susţinută de Radu Ticiu, Alexandra Draghici şi Andrei Firoiu, aplicaţia pare a fi o unealtă destul de interesantă pe problema ce încearcă să o rezolve, având în spate algoritmi complecşi ce stabilesc activitatea şi importanţa membrilor în funcţie de diverse variabile precum persoanele care urmăresc activitatea unui utilizator, apartenenţa sa la alte liste de Twitter şamd.
Există câteva liste de Twitter ce pot fi monitorizate. Acestea includ toate conturile ce sunt relevante pentru listele respective. Spre exemplu, lista The Startups conţine doar conturile de Twitter ale startup-urilor româneşti din domeniul IT&C.
Vă puteţi jucă cu aplicaţia direct la adresa startupchart.ro.
Daca acest articol contine o greseala, selecteaza cuvintele sau fraza gresita si tasteaza combinatia de taste Shift + Enter sau apasa click aici pentru a o raporta. Multumim!
Multumesc, Andrei, pentru articolul despre startupchart.ro.
E important de mentionat ca Romanian Startups este o implementare pe ecosistemul antreprenorial IT romanesc a unei aplicatii dezvoltate de Janos P Toth, un geek maghiar care traieste la Londra si care a dezvoltat ca prim proiect un foarte solid London Startups.
Un alt lucru important de mentionat este ca proiectul e o componenta a unui proiect mai larg in care intra si alte chart-uri locale, cum ar fi cel din Cambridge, respectiv nationale: italian, maghiar, elvetian.
Bineinteles ca Romanian Startups e un proiect pro-bono pentru toti cei implicati: Alexandra, Andrei, Janos si cu mine, pentru a carui nastere cred ca am lucrat fiecare dintre romani intre 10 si 20 de ore si probabil ca Janos cel putin tot atat de mult.
Totul a pornit in urma descoperii intamplatoare de catre mine a London Startups si a raspunsului imediat si neconditionat pozitiv a lui Janos la un mesaj in care il intrebam daca ar vrea sa ne ajute sa cream o versiune RO a chart-ului londonez. Ultra eficient, Janos mi-a trimis un A4 cu instructiuni, am gandit in echipa cu Andrei Firoiu si Alexandra Draghici elemente de identitate grafica, hosting, etc si dupa nu mai mult de 6-7 saptamani si cat tot atatea mesaje schimbate am ajuns sa il lansam.
Din pacate cresterea chart-urilor romanesti nu este atat de rapida pe cat ma asteptam. In plus, si asta chiar ma face trist, nu am prea primit solicitari de includere in chart-uri din partea a noi antreprenori si/sau startup-uri…
Sper ca cititorii worldit.info sa se inscrie de acum incolo mai intens, fie ca si subiecti fie ca si „followers”.