g++ | vim | gdb
9Se vorbea in articolul legat de code design despre debugger, in special despre gdb. Pe durata scolii de vara: ipworkshop am avut de facut un proiect pe linux si am ales debuggerul gdb din linux, in special pe ubuntu. Proiectul nu este foarte bine dezvoltat, insa este de ajuns sa arunci o privire prin acele slide-uri si sa va faceti o idee.
Proiectul nu vorbeste doar de debugger ci si de vim unul dintre cele mai puternice editor de text din Linux. Vim nu are o interfata grafica, „lucrandu-se” doar din consola. Poate la inceput vi se va parea greu cu comenzile din consola, dar daca toata ziua veti butona la el, il veti sti pe dinafara.
Daca nu intelegeti mai nimic din prezentare, vedeti ca ultimul slide este cu referinte si de acolo nu aveti cum sa nu invatati nimic.
P.S. Proiectul este facut in OpenOffice din Ubuntu 9.04.
Proiect g++ | vim | gdb
Este foarte fain slide-ul, desi inca imcomplet. Eu unul nu sunt un mare fan VIM, adica nu mi se pare absolut deloc prietenos, si in plus pe langa codarea efectiva, trebuie sa stii si sa programezi VIM-ul, ceea ce pe mine m-a lasat cam rece(intr-un final am reusit sa-l fac sa-mi coloreze intr-un fel cuvintele cheie si sa identeze normal). Motiv pentru care recomand KATE, un editor poate nu la fel de puternic, dar mult mai usor de folosit si o interfata mult mai prietenoasa.
Nici incomplet nu se poate numi. Este doar asa, o colectie de comenzi pentru a-ti reaminti dupa ce nu le folosesti o perioada buna.
Cat in ceea ce priveste trecerea la un alt editor, momentatan sunt multumit de vim, adica imi place sa „merg” doar din consola. Dar am notat pe KATE si cu prima ocazie cand vreau sa inlocuiesc vim-ul, trec pe la KATE.
Bravo, tare intr-adevar. 🙂
Dar Vim este si pe Windows.
^Mersi, desi nu-i cine stie ce.
Nu am intrat in detalii(am citit pe diagonala) insa mi se pare excelent in cadrul unei prezentari, unde completarile sunt aduse de tine. 😀
Incomplet m-am referit la faptul ca ar trebui in primul rand imbracat intr-o forma mai atragatoare, cu ceva mai multe detalii, cel putin la vim. O alta observatie ar fi in legatura cu comanda de compilare. Este foarte indicat ca in comanda de compilare sa apara -O2 (pentru viteza) si -Wall (pentru warninguri).
Ok, am sa studieze in legatura cu acei parametrii si voi updata. Thx ! 🙂
Frumoasa prezentare. Felicitari.
Multumesc !