• Acasă
  • Despre noi
  • Autori
  • Mărturii
  • Arhivă
  • Trimite Articol
  • Contact

WORLDIT

Lumea în 1 și 0.

  • Știri
    • Tehnologie
    • Tehnologie mobilă
    • Securitate
    • Developers
    • Știință
    • Benzi desenate
    • Jocuri
    • Intern
  • Tehnic
    • Browser
    • C#
    • C/C++
    • Challenge
    • HTML/CSS
    • Javascript, Ajax, jQuery
    • Open Source
    • PHP
    • Python
    • Securitate IT
    • Socializare
    • WordPress
    • Altele
  • Recenzii
  • Interviuri
  • Evenimente

COMODO Internet Security 2011 – un produs de securitate ce merita atentia

18
  • Publicat de Andrei Avădănei
  • în Securitate IT
  • — 20 oct., 2010 at 3:42 pm

In urma cu putin timp am organizat un concurs ce a avut ca premii licente COMODO Internet Security 2011 Complete. Din pacate nu a generat acel „Buzz” la care ma asteptam eu. Am dedus ca unul dintre motivele pentru ca acel concurs nu a prezentat interes este faptul ca acest produs de securitate nu este suficient de cunoscut.

Daca in urma cu cativa ani acest produs era anonim la nivel international, acesta incet incet a reusit sa-si creeze un nume ce pe parcursul timpului a ramas nepatat de probleme majore. Aceasta companie a reusit sa vina cu foarte multe inovatii pe partea de Firewall, tehnologia lor Defense+ propulsand firewallul in locuri foarte bune in diverse teste din domeniu.

Noua versiune a acestui produs (5) a venit cu niste vesti excelente, produsul devenind mai complex, mai sensibil, mai user friendly. Dar care e adevarata putere a acestui produs de securitate? Zilele acestea am gasit un articol extrem de interesant scris de @eduardbarna pe blogul sau despre acest produs. Acesta a testat CIS 2011. Au fost scanate aproape 17,000 de fisiere.

Sumar

– fisiere scanate on-demand: 16992 (multe dintre sample-uri erau packed si contineau mai multe executabile/componente)
– infectii gasite: 3448
– fisiere ramase in folder dupa curatare : 434
– infectare reusita cu protectia on-access activa (cu toate modulele pornite): DA – MBAM a gasit in sistem urme de la multiple infectii, dar procesele active gasite au fost doar ale unor adware si rogue.
– samples detectate euristic la scanarea on-demand: 436
– samples detectate prin motorul cloud: 77
– samples detectate cu protectia on access activa (nedetectate de on-demand): 18 – se pare ca CIS identifica anumite componente atunci cand sunt instalate, dar nu are unpacker-ele necesare pentru a le detecta on-demand.
– vulnerabilitate la: adware si rogue (fake av), antivirusul nu straluceste ca detectie dar este in zona superioara.
– infectii gasite de MBAM: 549.

Test – videoclip

Partea I

Partea aII-a

Ca si concluzie putem spune ca aceste produs, desi are o detectie slaba, e unul bun datorita calitatii oferite de celelalte sisteme incorporate ale sale. Puteti sa va ganditi foarte bine in legatura cu achizitionarea ultimei variante COMODO pentru ca nu veti ramane dezamagiti. Multi il recomanda folosind un alt antivirus, dar decizia va apartine. Pentru ca mi-a placut foarte mult analiza facuta de Eduard Barna (te rog sa ma contactezi pe e-mail pentru ca nu am gasit un formular de contact), ii voi oferi o licenta pentru acest produs de securitate pe un an.

Etichete: ce este comodoCOMODOcomodo internet security 2011comodo internet security pareredespre comodoreview comodoTehnic

— Andrei Avădănei a scris 1246 articole

Andrei scrie pe worldit.info din vara lui 2011. Este fondatorul Asociatiei Centrul de Cercetare in Securitate Informatica din Romania - CCSIR si coordoneaza DefCamp, cea mai importanta conferinta de securitate informatica & hacking din Europa Centrala si de Est. Andrei ofera in cadrul Bit Sentinel servicii de securitate informatica, penetration testing, security management, recuperarea de pe urma unui atac cibernetic, training-uri si workshop-uri.

  • Articolul anterior Trafic.ro – un serviciu romanesc de monitorizare a traficului
  • Articolul următor GREPIT organizeaza Grup de studiu 3D la Iasi

18 Comentarii

  1. Liviu spune:
    octombrie 20, 2010 la 3:55 pm

    Corect,este un produs exceptional 🙂

  2. Catalin spune:
    octombrie 20, 2010 la 6:20 pm

    Testu nu este relevant cel putin pentru mine , testez comodo din 2 in 2 zile cu 3 – 400 de malware 0 day (Hack tools / boti … ) , nu a asteptat ca sa intre in functiune camas din comodo / sandbox dar fiecare are metodele lui de testare eu prefer sa execut fiecare fisier deoarece daca este criptat cu ceva il detecteaza doar dupa ce este executat asa nu , din testul lui este relevant doar detectarea clasica

    Legat de comodo a avut o ascensiune foarte mare + o sa vedeti ca o sa apara un modul nou destul de interesant care o sa ii creasca rata de detecare 😉

  3. Eduard spune:
    octombrie 20, 2010 la 8:20 pm

    Comodo este excelent la protectie proactiva, asa cum reiese din test. Rezultatele testului ar fi fost mai bune daca as fi avut timpul necesar sa-l las sa analizeze sistemul si sa-l folosesc cam o saptamana inainte de a-l testa. Dar cum l-am testat intr-o masina virtuala si pericolul de infectie exista si dupa o proaspata instalare, testul isi atinge scopul :). Motoarele Cloud si Defense+ sunt excelente !

  4. Liviu spune:
    octombrie 20, 2010 la 8:22 pm

    Comodo isi foloseste bine bagheta magica 😀

  5. TutorialePc spune:
    octombrie 21, 2010 la 12:17 am

    Daca imi permitit sa iti analizez continutul acestui articol … ” Am dedus ca unul dintre motivele pentru ca acel concurs nu a prezentat interes este faptul ca acest produs de securitate nu este suficient de cunoscut „.

    Acum intrebarea:

    Tu recomanzi vizitatorilor/utilizatorilor de antivirus un antivirus dupa reputatia pe care o are sau dupa ceea ce observi tu din experienta nu din carti, ca doar stii cum e cu ele nu?

    Vorba aia din batrani ……………… teorie ca teorie dar practica te omoara.

    NU vreau sa fac speculatie sau sa ma dau eu mare ca stiu, fac si pe dincolo, dar macar daca tot dai ceva moca da ceva in care crezi si tu nu toate prostiile aparute dupa ploaie.

    Poate asa gandesc eu, dar ma rog fiecare cu ale lui nu?

    Apropo cat timp ai folosit acest „antivirus” ti l-ai instala pe calculator si ai ramane cu el daca ai stii ca esti incepator sau ai recomanda asa ceva pentru un incepator, daca da cu ce setari sa stie toti nu numai aia care au habar, nu de alta dar pentru aia articolul asta nu isi mai are rostul chiar daca il citesc 😀 ?

    Cred ca astea sunt intrebarile pe care ar trebui sa ti le pui cand scrii despre un produs nou, asta ca sa si recomanzi din punctul de vedere al unui expert in ale securitatii PC-urilor :D.

  6. Devirusare spune:
    octombrie 21, 2010 la 11:45 am

    Defence+ nu e motor, e HIPS.

  7. Andrei Avadanei spune:
    octombrie 21, 2010 la 2:41 pm

    @TutorialePC

    Daca te referi la COMODO ca „o prostie aparuta dupa ploaie”, atunci discutia se incheie aici.
    In schimb daca te referi la persoana care a scris articolul pe care m-am bazat, atunci intram intr-o alta polemica si aceea a bataliilor intre diverse produse ce indeplinesc aceleasi functii (in mare). De aceea nu are rost sa discutam o chestie care oricum e incurcata – vine un fan COMODO, un fan Bitdefender, un fan KIS si unul Nod32. Ghici care va fi rezultatul la intrebarea „cel mai bun AV?”.

    Pe langa asta, cei din domeniu stiu ca firma COMODO are un firewall extrem de performant din punct de vedere al inovatiilor, si asta nu vine din opinia mea, ci din cea a specialistilor calificati in domeniu. E ca si cum as zice – parerea mea impotriva la parerea specialistilor din domeniu.

    Eu l-am citat pe Eduard pentru ca a avut o analiza pertinenta ce poate fi reprodusa de oricare dintre noi, la oricare dintre produse. La sfarsit fiecare trage concluziile cum le vrea.

    Acest antivirus nu e o recomandare directa, ci e o alternativa. E ca si cum ne-am axa pe batalia browserelor – fiecare vine cu cei convine si aduce argumente sa-si sustina alegerea. Asa si aici, eu sunt obligat sa prezint punctele tari ale produsului si sa instiintez lumea si de aceasta alternativa (daca te-ai plictisit de KIS, NOD32, Avira, si Bitdefender incearca si ceva nou).

    Legat de licente, imi permit sa le dau avand in vedere faptul ca ultimul parteneriat dintre worldit.info si COMODO imi da voie asta.

    P.S. Folosesc Ubuntu, e inutil sa testez.
    P.S (2) Imi place sa stiu ca vorbesc cu oameni, nu cu branduri. 🙂

  8. Flavius spune:
    octombrie 21, 2010 la 3:09 pm

    @TutorialePc

    Nu am nimic personal cu tine dar ai dedus prost totul. Creierasul tau obosit a mai facut fata sa scrii acest cometariu si brusc s-a blocat. Iti recomand o perioada de pauza in care sa persiste calmantele.

  9. Flavius spune:
    octombrie 21, 2010 la 3:16 pm

    PS. Era sa uit. Un nume ai ? Sau pe usa ta scrie familia TutorialePC?

    • Andrei Avadanei spune:
      octombrie 21, 2010 la 3:26 pm

      Flavius te rog frumos sa te calmezi, nu stam aici sa ne certam. Pe langa asta, nu suntem un sistem caritabil, toate actiunile, ofertele noastre se fac organizat si nu la cerinta unora dintre cititori. 🙂

  10. Flavius spune:
    octombrie 21, 2010 la 4:11 pm

    Nici nu am spus ca sunteti un sistem caritabil .Nu am iesit la cersit daca asta am dat de inteles ma gandeam ca poate ai o licenta in plus .

  11. Flavius spune:
    octombrie 21, 2010 la 4:16 pm

    Sistemul caritabil de care spui lai facut chiar tu. Te recunosti in randurile urmatoare?
    „Pentru ca mi-a placut foarte mult analiza facuta de Eduard Barna (te rog sa ma contactezi pe e-mail pentru ca nu am gasit un formular de contact), ii voi oferi o licenta pentru acest produs de securitate pe un an. ”
    Sa inteleg ca nu totul se face organizat cum afirmi. In concluzie daca iau o suita de securitate ii fac o analiza si tie iti place ma fac cu o licenta.
    Foarte organizat este totul :))

  12. Andrei Avadanei spune:
    octombrie 21, 2010 la 4:25 pm

    Multumesc, astfel de campanii vor mai fi. 🙂
    P.S Spre deosebire de tine, atat domnul Eduard cat si Tutoriale PC si-au argumentat ideile, tu doar ai veni cu niste aberatii. Daca vei continua flame-ul, comentariile vor fi sterse.

  13. Catalin spune:
    octombrie 21, 2010 la 5:42 pm

    P.S (2) Imi place sa stiu ca vorbesc cu oameni, nu cu branduri. <== Asta e tare +1 :]

  14. cvn spune:
    octombrie 24, 2010 la 7:07 pm

    Sincer sa fiu nici nu stiam de acest antivirus!
    Foloseam KIS pana cand a fost concursul si mam gandit sa particip sa vad cum sta treaba….
    De cand am primit licenta il folosesc si pot sa spun ca sunt multumit de el, nu imi ia nici RAM mult si are multe functii utile.
    Sunt multumit si de ajutorul care lam primit de la op de la „online support”.
    Acum nelamurirea mea este:
    Cand contactez operatorul de la support acolo scrie ceva de genu ca acel operator incearca sa rezolve problema din pcul meu,acel operator imi umbla in pc sau ma insel eu!?

  15. Andrei Avadanei spune:
    octombrie 24, 2010 la 7:27 pm

    Da, probabil va deschide o sesiune de TeamViewer sau ceva similar si te va ajuta. 🙂

  16. freestyler spune:
    octombrie 26, 2010 la 11:30 pm

    Folosesc firewall-ul Comodo de 3 ani. Este excelent. Versiunea 4.1 este cea mai reusita.
    Din punctul meu de vedere un firewall este cu adevarat un firewall atunci cand se poate bloca pe el insusi (de exemplu sa faca update-uri).
    Pana la Comodo am folosit McAfee. Am renuntat sa il mai folosesc, incepand cu versiunea care nu mai permitea blocarea efectuarii autoupdate-urilor.

  17. DISCOKING spune:
    noiembrie 11, 2011 la 8:10 pm

    FOLOSESC COMODO DE PE VREMEA CAND ERA ..DOAR …….NU MAI TIN MINTE!! FIREWALL SAU ANTIVIR !! E MAI BUN CA NOD CA BITDEFENDER SI .. KASPERSKY!!! E PAREREA MEA >> MULTI AU LUAT PLASA CU CELE DE MAI SUS!! NU CONSUMA MULT ISI FACE TREABA BINE >> SE ACTUALIZEAZA AUTOMAT!!MULTI AVEAU INSTALATE CELE AMINTITE SI AU FOST NEVOITI SA REINSTALEZE SISTEMUL DE OPERARE!!


  • Facebook

    WorldIT.info
  • Ultimele Atacuri Cibernetice din Romania – RO Hacked

    [wp_rss_retriever url="https://rohacked.bit-sentinel.com/feed/" excerpt="none" items="5" read_more="false" new_window="true" thumbnail="false" cache="0"] RO Hacked este registrul atacurilor cibernetice din România.
  • Caută

  • Articole Recomandate

    • Recent Posts
    • Tags
    • Număr record de participanți la DefCamp 2015, cel mai important eveniment dedicat securității cibernetice din Europe Centrala si de Estdecembrie 2, 2015
    • La DefCamp 2015 vei afla prin ce tehnici pot fi evitate măsurile de securitate ale sistemelor informatice criticeoctombrie 16, 2015
    • Ultima sansa sa rezervi bilete de tip Early Bird la DefCamp 2015septembrie 1, 2015
    • 15 sfaturi despre cum poti deveni un programator bun venite de la specialisti romaniaugust 4, 2015
    • algoritmica Android antivirus Apple Avadanei Andrei benzi desenate BitDefender blog browser C++ Chrome concurs eveniment Facebook Firefox Google google chrome hacking html5 infografic informatica internet Internet Explorer IT javascript linux Microsoft Mozilla Firefox online PHP programare retea sociala review Romania securitate Tehnologie Twitter web Windows Windows 7 Wordpress WorldIT worldit.info Yahoo! YouTube
  • august 2022
    L Ma Mi J V S D
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293031  
    « dec.    
  • Link-uri Sponsorizate

    • laptop second hand

    • Calculatoare Second Hand

    • cod voucher pc garage

  • Home
  • Tehnic
  • Securitate IT
  • COMODO Internet Security 2011 – un produs de securitate ce merita atentia
  • Important

    • Bit Sentinel
    • Centrul de Cercetare în Securitate Informatică din România
    • DefCamp
  • Prieteni

    • BetiT.ro
    • bijuterii handmade
    • Computerica | Resurse gratuite PC
    • Descopera.org
    • Gadgeturi si IT – Giz.ro
  • Prieteni

    • PC – Config
    • RO Hacked
    • Stiri IT

Copyright © 2009-2014 WORLDIT. Toate drepturile Rezervate.
Termeni și condiții | Contact | Licența Creative Commons