Protejarea informatiilor sensibile
0Protejarea informatiilor sensibile cum ar fi cele privind furnizorii, date privind cifra de afaceri, date privind clientii, reprezinta un aspect cheie in succesul unei afaceri.
Sa ne imaginam ca un angajat nemultumit are acces nelimitat la toate informatiile privind clientii si furnizorii si ca poate copia aceste date pe un memory stick sau ca le poate trimite la o adresa de email din INTERNET. Concurenta ar fi foarte interesata de aceste date….
O metoda de a preveni accesul neautorizat la aceste informatii este criptarea lor. O aplicatie care face acest lucru foarte bine este COMODO Disk Encryption.
Aplicatia creaza un disk virtual ce are ca suport un fisier criptat, stocat pe HDD sau memory stick. Pentru accesarea informatiilor criptate, utilizatorul trebuie doar sa introduca o parola, dupa care accesul la informatii se face ca si pe o partitie obisnuita instalata in sistemele de operare Microsoft.
Criptarea datelor se face folosind unul din algoritmii AES, Serpent, Blowfish, 3DES, Twofish. Fisierul criptat ce reprezinta suportul pentru drive-ul virtual poate fi stocat pe HDD, memory stick sau in memoria RAM.
Accesul la informatie se face pe baza unei parole, a unui memory stick configurat sa fie utilizat ca si cheie de decriptare sau a ambelor variante.
Aplicatia ruleaza sub urmatoarele sisteme de operare:
• Windows 7 – 32 bit
• Windows Vista
• Windows XP
• Windows 2000
• Windows Server 2003
Dimensiunea minima a unui memory drive virtual criptat este de 50 Mb.
Aplicatia se poate dovedi utila in special pentru cei ce stocheaza informatii sensibile pe sisteme de tip notebook, astfel incat acestea sa fie protejate in caz de furt.