Competiția FII Competiton ’12 la Iași : 26 martie – 20 mai 2012
3Se tot aude de un concurs mare de informatică. Ba e F11 Competition, ba se aude puternic de FII Competition ’12, dar parcă nu ai înţeles exact despre ce e vorba. A fost F11 Competition anul trecut, anul acesta e FII Competition ’12 şi e cel mai cunoscut Concurs Naţional de Informatică, pornit chiar din inima Iaşiului.
FII Competition ’12 e Concursul Naţional de Informatică devenit tradiţie. ASII şi Facultatea de Informatică Iaşi organizează în 2012, sub egida Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași,
în parteneriat cu Inspectoratul Județean Ieșean, a patra ediţie a concursului FII Competition, atrăgând astfel atenţia asupra celor mai promiţători informaticieni. Participanţii vizaţi sunt elevii şi studenţii dornici să se afirme în domeniul IT, în cadrul unei competiţii de anvergură naţională.
Când se va desfaşura şi cum?
Concursul are anul acesta patru secţiuni, fiecare dezvoltată pe o categorie specifică din IT. Dacă vrei să demonstrezi că eşti bun în IT, nu ai cum să nu te înscrii la una dintre cele patru secţiuni! Poţi participa la concursul de Tehnologii Web, Algoritmică şi Programare, Securitatea Informaţiei sau Artă Digitală.
Concursul se va desfăşura în mai multe etape, fiind organizate o serie de probe online, iar finala desfăşurându-se în Iaşi. În perioada 12 martie-1 iunie va avea loc atât înscrierea participanţilor în concurs, cât şi etapele online ale competiţiei. În urma selecţiilor urmate probelor online, cei selectaţi vor participa la finala concursului, desfăşurată în Iaşi în perioada 1-3 iunie.
Finaliştii care vor sosi în Iaşi vor avea cazarea asigurată, vor avea ocazia să experimenteze cum e să fii student la FII şi să faci parte din grupul celor mai buni informaticieni. Pe lângă concurs şi desfăşurarea ultimelor probe, finaliştii vor putea participa la training-uri oferite de companiile partenere, cursuri de informatică şi vizite prin oraş.
Secţiuni şi subiecte
Proba principală a concursului de Tehnologii Web constă în dezvoltarea, pe parcursul a 3 luni, a unui sit web disponibil pe desktop, pe mobil sau mixt. O probă importantă este şi cea de prezentare a proiectului, în etapa finală, desfăşurată în Iaşi, prin 15 minute de discurs şi 5 minute de întrebări. Prezentarea este urmată de o probă Fast Development. Evaluarea la ambele probe (de calificare şi finală) se realizează de către profesori şi reprezentanţi ai companiilor IT partenere.
Probele de Algoritmică şi Programare se vor desfăşura în două runde. În prima etapă, desfăşurată pe parcursul a 8 săptămâni, se vor propune săptămânal teme (notate cu maxim 100 de puncte). Punctajele obţinute se vor cumula, iar echipele care vor trimite cel puţin 5 soluţii corecte, vor primi un bonus de 100 de puncte. A doua rundă constă într-o probă „on site”, cu 4-8 probleme (1-2 uşoare, 2-4 medii, 1-2 grele). Programa din care vor fi propuse problemele este cea a claselor IX-XI. Evaluarea se face automat, iar soluţiile oficiale, rezultatele, testele şi programele de evaluare sunt publicate după încheierea fiecărei probe.
Noua probă de Securitatea Informaţiei va consta în 4 etape, prima fiind reprezentată de o temă care va fi publicată pe 26 martie. Termenul de predare va fi 22 aprilie. A doua temă va fi publicată pe 23 aprilie şi va trebui predată până pe 20 mai. A treia etapă constă în realizarea unei prezentări cu temă propusă de participanţi.
Concursul de Artă digitală va avea două etape, una de calificare şi una finală, care va avea loc la Iaşi. Etapa de calificare se va desfăşura online, conţinând 8 runde, una pe săptămână. Acestea vor fi urmate de câte o expoziţie online ce va dura 7 zile, timp în care membrii comisiei şi ceilalţi participanţi, alături de marele public, vor acorda note. Etapa finală va avea loc la Iaşi, iar una dintre probe va consta într-un fotomaraton.
Cine se va ocupa de jurizare?
Subiectele şi soluţiile sunt propuse, respectiv evaluate de o comisie formată din profesori universitari şi preuniversitari şi din reprezentanţi ai unor companii de prestigiu din industria IT.
Domnul Conf. Dr. Sabin-Corneliu Buraga este preşedintele concursului şi în acelaşi timp coordonatorul comisiei ştiinţifice pentru secţiunea de Tehnologie Web. Comisia ştiinţifică a secţiunii de Securitate a Informaţiei este coordonată de Domnul Prof. Dr. Ferucio Laurentiu Ţiplea, a secţiunii de Algoritmică de către Prof. Dr. Dorel Lucanu iar evaluatorul secţiunii de Artă digitală este doamna de la Enescu sau Cristea.
Desfăşurare
Ediţia din acest an va evolua şi se va extinde, având ca obiectiv principal încurajarea și susţinerea excelenței în educaţie, facilitându-le participanţilor atât ieşirea din anonimat, cât şi familiarizarea cu mediul universitar UAIC şi accesul spre angajatori de top.
Concursul include, pe lângă competiţia propriu-zisă:
– cursuri introductive susţinute de profesori universitari, în special pentru elevi;
– training-uri susţinute de reprezentanţii companiilor partenere, în special pentru studenţi;
– activităţi de recreere şi dezvoltare personală.
Ediţia din 2011 a FII Competition a înregistrat un succes impresionant. Reuşind să strângă peste 1000 de participanți, oferind câştigătorilor premii în valoare de 4000€, concursul a dovedit, din nou, că studenţii şi elevii români sunt interesaţi să se afirme în cadrul unei competiţii de anvergură naţională.
Obiectivul principal al FII Competition ‘12 este atingerea unui număr de minim 1200 de participanţi, avându-se în vedere evaluarea acestora, familiarizarea lor cu mediul universitar şi iniţierea lor într-o carieră în domeniul IT. Prin acest concurs se doreşte selectarea unui număr de minim 60 participanţi calificaţi în etapa finală pe ţară şi a unui număr de 8 echipe, pentru fiecare secţiune de concurs.
Toţi participanţii care ajung în etapa finală organizată în Iaşi vor avea ocazia să se familiarizeze cu mediul universitar UAIC. Ei vor participa la conferinţe şi prelegeri ţinute de membri ASII şi cadre universitare şi vor învăţa despre ce oportunităţi le oferă o carieră în IT, participând la training-uri oferite chiar de partenerii proiectului.
Înscrierile se deschid în data de 12 martie şi vor dura până la data de 26 martie cand vor fi publicate primele subiecte. Pentru a te înscrie ori pentru a afla şi mai multe informaţii, citeşte tot de pe www.fiicompetition.ro, înscrie-te şi apoi vei primi detalii de la noi pe tot parcursul concursului.
WorldIT.info și DefCamp susțin acest eveniment!
Concurezi la vreo sectiune ?! 🙂
Cel mai probabil securitatea informatiei, nu am rabdare si nici timp pentru celelalte.
[…] worldit.info Share on bebo Blog this! Bookmark on Delicious Digg this post Share on dzone Recommend on Facebook […]