Proiectul Tango de la Google – smartphone ce înțelege lumea înconjurătoare
1Google a dezvoltat un prototip de smartphone cu Android ce poate învăța și mapa lumea din jurul lui. Dispozitivul vine dintr-o nouă inițiativă denumită Project Tango și este gata să ajungă pe mâinile developerilor pentru a putea afla de ce este capabilă această tehnologie. Google spune că telefonul va învăța dimensiunile camerelor și spațiilor doar trecând prin acestea și plimbându-ne puțin. Spre exemplu, telefonul va putea învăța forma casei tale. Ei speră că prin intermediul unei mape robuste a planetei, telefonul de la Google va putea da într-un final date precise cu privire la direcția spre orice punct la care dorim să ajungem.
„Project Tango – A human-scale understanding of space and motion.”
Proiectul este unul extrem de ambițios dar nu ar trebui să ne mire deloc având în vedere că proiectul Tango provine din grupul Advanced Technology and Projects, una dintre singurele piese din Motorola ce Google a decis să o păstreze, în loc să o vândă.
„Scopul proiectului Tango este să dea dispozitivelor mobile o înțelegere la scală umană a spațiului și mișcării.” declară Johnny Lee, lider al Proiectului Tango. Google are 200 de dispozitive ce le va dezvoltatorilor ce vor să construiască aplicații de mapare, jocuri sau algoritmi noi ce obțin avantaje cu ajutorul noilor senzori ai aparatului. Acestea vor fi trimise până pe 14 martie.
Dispozitivele Tango funcționează folosind o cameră ce identifică mișcarea și un senzor de adâncime pus pe spatele telefonului. În timp ce te plimbi, senzorul va detecta orientarea și ce este în fata lui, folosind datele pentru a construi o harta 3D a împrejurimilor. Deși planul principal este să creeze hărți detaliate ale interioarelor, sfaturile date dezvoltatorilor de Google sugerează că gigantul ia în calcul posibilitatea de a crea jocuri bazate pe realitate augmentată mult mai realiste.
Deși tehnologia se află încă în primele etape ale dezvoltării, compania se așteaptă să atingă milioane de oameni pe parcursul dezvoltării. Vechiul grup de tehnologie și inovație al Motorola se mai ocupă și de telefoanele modulare, o propunere de a dezvolta telefoane ce pot fi upgradate doar schimbând o anume parte din acesta și făcându-l mai performant.
Via The Verge.
Nu vreu sa par paranoic dar mi se pare extrem de „dubios” faptul ca vor sa implementeze această tehnologie pe smartphone-uri, mai ales sub un pretext așa de penibil.