Haipa.ro, platforma românească de blogging a fost preluată de uCoz România
2O achiziție interesantă. Una dintre primele platforme românești de găzduire a blogurilor, haipa.ro, fost achiziționată de uCoz Media, care deține ucoz.ro.
Platforma Haipa a fost lansată în 2007 și găzduiește aproape 4000 de bloguri, fiind una dintre singurele inițiative autohtone care concurau direct cu giganții americani Blogger sau WordPress.
Ucoz.ro, a fost lansat în iulie 2011 și este un sistem pentru crearea gratuită de website-uri, blog-uri, forum-uri etc. Site-ul face parte dintr-o rețea internațională, este localizat în 13 limbi, având sediul central la Moscova. În acest moment, sistemul este leader-ul în Europa de Est, primind de-a lungul timpului premii importante de la Mashable sau RuNet.
Recent, uCoz a ocupat locul 13 într-un top al site-urilor cu cele mai mare creșteri ale traficului din Europa alcătuit de ComScore, chiar în fața Linkedin.
„Pentru noi, preluarea haipa.ro este o etapă în continuarea expansiunii din piața vorbitorilor de limba română. Astfel, dorim să le oferim bloggerilor accesul la un sistem deosebit de puternic prin care să-și dezvolte în continuare proiectele. Intenția noastră este de a continua misiunea inițială haipa, aceea de a oferi actualilor și viitorilor pasionați de blogging o alternativă solidă și completă în limba română.”, a declarat Lucian Avădăni, Project Manager-ul uCoz.
Toți utilizatorii existenți vor putea folosi în continuare blogurile create pe haipa.ro , urmând ca acestea să fie migrate în viitorul apropiat pe noua platformă . În schimb, viitorii utilizatori care accesează pagina principală, vor primi un mesaj cu privire la preluare și vor fi invitați să se înregistreze pe ucoz.ro.
În prezent, blogurile au adresa de tipul nume.haipa.ro însă, după finalizarea migrării, acestea vor fi accesate prin intermediul adreselor de tipul nume.ucoz.ro. În plus, utilizatorii au posibilitatea de a-și atașa propriile domenii, de a creea website-uri, forumuri sau magazine online, de a transfera fișiere prin FTP sau de a personaliza template-urile existente după propriile preferințe.
Ma bucur pentru Domino 🙂
Acum câțiva ani era o platformă mediocră, puțin utlizată. Deși se răspândește surprinzător de rapid, nu vad uCoz ca pe un adversar al WordPress-ului. Nici pe aproape.