Internetul, prietenul nostru, dar şi al mediului înconjurător?
6 Din 1970, 22 aprilie este ziua în care sărbătorim „Ziua Pământului”, un eveniment la care diverse organizaţii susţinătoare ale acestui fenomen încearcă să iasă în evidenţă cu pericolele la care e supusă planeta noastră datorită diverselor activităţi umane.
Pentru noi, internauţii, apare o curiozitate interesantă, propusă de cei de la Mashable – Este posibil ca aparatura tehnologică şi activităţile online să facă mai mult rău decât bine planetei?
Deşi numeroase companii încearcă să-şi schimbe tipul de energie consumată(Facebook & Google au anunţat programe speciale în acest sens), energia de bază afectează în continuare mediul înconjurător. Mai mult, organizaţiile Greanpeace susţin că aceşti giganţi îşi măresc consumul de energie anual cu 12% iar toate activităţile noastre pe Internet – trimiterea unui e-mail, realizarea unei căutări pe Google şamd. influenţează într-o măsură generarea de CO2.
neinteresant. sunt alte surse mult mai poluante decat niste servare
Daca am renunta sa mai folosim petrol in domeniul automobilelor, am reduce amprenta de Co2 la mai mult de jumate din cat e acum.
corect Jhoane . dar cine a invetat masina cu apa nu a lasat astia la rompetrom si alte companii ce importa si exporta petrol si care fac sa o dea pe piata. deci sunt doar vise ce ai zis tu care nu vor devenit realitate niciodata
Ok, am inteles ca internetul produce C02 (prin folosire serviciilor lui) cum ? Totul porneste de la consumul de electricitate al tuturor aparate din compozitia internetului. Nu conteaza cata energie consuma aceste aparate, depinde de sursa energiei, distribuitor, producator. Si aici se leaga de centralele termine (pe diferite tipuri de carbune si alti conbustibili), ei produc curent pentru internet dar polueaza, In primul rand aici terbuie sa se intervina pana nui prea tarziu, de exemplu sunt zone unde aceste centrale poluatoare pot fii inlocuite cu centralaeeoliene sau hidrocentrale. Hai frate sa mai facem 3 hidrocentrale si sa inchide o termo – centrala !
Calin tata, petrolul nu este infinit, este mult dar nu infinit, cum nici apa nu este infinita si nici suprafa terei nu este infinita.
Folosirea Internetului nu produce CO2. Poate numai cel produs de mine cand respir. Chestia asta legata de generarea CO2 de catre PC-uri e praf in ochi.
De ce nu cautam surse alternative de curent? Raspuns: pentru ca actualele surse de energie au alte beneficii, mult mai interesante decat dezavantajele aduse. Johane are dreptate!
@dimitriepirghie
3 hidrocentrale nu fac cat o termocentrala. Dar au si alte avantaje pe langa generarea de energie: reglarea debitului unui rau (vezi cazurile din Moldova, unde Guvernul nu doreste sa investeasca nimic, desi investitiile sunt pornite de ani buni si aduse la starea de conservare).