Mai 2010 – luna securitatii PHP
4Pe 1 mai 2010 a inceput oficial luna securitatii in PHP 2010 (The Month of PHP Security 2010), o initiativa ce a avut loc pentru prima data in 2007 si urmarea imbunatatirea securitatii PHP si a ecosistemului PHP. Luna aceasta va aparea zilnic cel putin cate o vulnerabilitate in PHP sau in alte aplicatii scrise in acest limbaj. Pe langa asta, baietii care se ocupa cu aceasta initiativa vor publica zilnic si cate un articol referitor la securitatea in PHP sau o aplicatie ce vizeaza securitatea web (in special cea in PHP).
Pe langa acestea, articolele ce au fost trimise de cititori vor aparea, mentintand astfel un volum zilnic de informatie foarte relativ consistent pentru pasionatii de securitate web.
We welcome you to the Month of PHP Security 2010. This initiative continues the effort of Hardened-PHP’s Month of PHP Bugs from 2007 to improve the security of PHP and the PHP ecosystem. During the Month of May 2010 we will post every day at least one new vulnerabilities in PHP and one new vulnerability in a PHP applications. In addition to that every other day we will post an article about a PHP security topic or a new PHP security tool. Among these articles and tools are those that were submitted to us during the Month of PHP Security CFP., scrie pe blogul PHP Security de anul acesta.
De asemenea, puteti urmari si contul de Twitter al acestui eveniment dedicat PHP-ului. Sper ca veti avea ceva de invatat din acest eveniment, pentru ca eu, cel putin, sigur voi avea. 😀
Interesant proiect, bravo celor de la PHP!
[…] Also you can fallow them on Twitter @mops_2010, hope you will enjoy the event as much as we will . Original post: WorldIT(Romanian). […]
Foarte interesanta si de laudat initiativa lor, faptul ca sustin acest eveniment.
Acest eveniment sper sa aiba un impact asupra dezvoltatorilor si sa fie cat mai atenti la securitatea aplicatiilor pe care le produc.
Ar fi interesant si in Romania sa se organizeze un fel de intalnire in care sa se discute aceasta problema destul de importanta.
Ar fi interesant, dar birocratia din tara nu permite acest lucru, numai spun de faptul ca e nevoie de multa organizare(investitie). 🙂