Rezultate sondaj – Cate cifre din PI cunosti?
9In urma cu cateva saptamani am lansat un sondaj mai non-conformist ideilor care ne caracterizeaza, tangenta cu IT-ul a problemei dezbatute fiind minima – Cate cifre din PI cunosti?
Conform sondajului, aproape 80% din cei care au votat stiu mai putin de 10 cifre din PI, in vreme ce 6% dintre respondenti sustin ca stiu mai mult de 100 de cifre. Foarte multe dintre comentarii au incercat sa construiasca o idee conform careia cei care stiu atat de multe cifre isi pierd vremea. Dar este chiar asa?
[poll id=”9″]Cred ca cel mai bine ne-ar putea raspunde cei care au votat, dar pana atunci ma voi rezuma la opinia personala in legatura cu aceasta dezbatere. Majoritatea dintre acestia invata mai multe cifre pentru ca pot, pentru ca e o provocare pentru ei, pentru ca vor sa aiba acel ceva in plus (daca ai observat ca te pricepi sa lucrezi foarte bine cu cifre, de ce sa nu folosesti aceasta „putere divina” 🙂 in favoarea ta?), pentru ca au avut un pariu samd.
Exista o majoritate, din care fac si eu parte, care nu s-a chinuit niciodata sa invete mai mult de 2-4 cifre din simplu motiv ca o vedem ca o activitate inutila. Perfect deacord, dar avand in vedere ca in general gusturile nu se discuta, nici noi nu putem sa ii luam peste picior peste cei care fac asta sau sa-i jignim pe acestia pentru ca acest lucru se poate intoarce in defavoarea noastra.
Sincer, nu inteleg rostul ultimului alineat. Expui o intreaga filosofie despre o idee implicita. Si eu fac parte dintre cei care nu au retinut mai mult de 2 cifre dar, daca un omulet vrea sa memoreze 300, indiferent daca-i este utila sau nu operatiunea, e problema lui.
„pentru ca acest lucru se poate intoarce in defavoarea noastra” ? si cam cum s-ar putea realiza aceasta magnifica rasucire de situatie, in cazul de fata? 😆
Zau ca n-am priceput…
semnat,
happyday cel ingenuu
Exista un rost. Sondajul l-am facut din curiozitatea unei persoane ce face parte din exceptia de la regula. Mesajele de la articol tindeau spre „prost sa fii sa faci asta”, „daca n-ai ce face” samd.
Eu am incercat sa explic pentru ca oricand se poate intoarce roata si sa ne descoperim o abilitate speciala care sa para ciudata si neinteleasa de ceilalti si vom ajunge sa fim considerati extraterestri. Ca un rezumat – „Nu face altuia ceva ce tie nu ti-ar place.”
Pe scurt : Nu-mi place cand vad unii oameni care insulta un om datorita unei abilitati speciale, de orice fel, utila sau neutila in viata de zi cu zi.
inteleg acum…interesanta idee…pacat ca n-ai expus-o cum trebuie mai devreme 🙂
Sunt curios cine sunt acei 20 ( nici 3 cred ca nu sunt seriosi ) care au votat „>100”.
Unul dintre ei sa fie Einstein ? Sau Vanghelie ? :>
Totul va ramane un mister!
Asta e cu totul o alta discutie. 😀
As fi curios si eu daca vreunul din voturile „>100” este pe bune. Spun asta pentru ca ar fi intr-adevar o chestie iesita din comun. Cu Pi n-am nicio treaba, deci m-am multumit sa ii retin primele 4 zecimale – si asta intamplator, datorita calculelor, pentru ca nu le retineam daca aveam de ales 😛
Omul poate retine de obicei 7-8 elemente in memorie. Asta poate insemna 7-8 cifre (ex. 1, 4, 1, 5, 9, 2, 6, 5), sau pot fi 7-8 grupe de cifre (ex. 14, 15, 92, 65). Ca sa retii mai mult de 100 de cifre (zecimale din Pi) ar trebui sa fi obisnuit sa lucrezi cu cifre mari si sa fi obisnuit sa le retii. Sa zicem ca sunt contabili sau persoane cu joburi asemanatoare care tin minte zilnic valori cum ar fi 141592, dar chiar si asa omul ar retine in cazul ideal ~48 de zecimale puse in 6 grupe. Ca sa retina 100 de zecimale ar trebui sa fie obisnuit sa lucreze zilnic cu valori formate din ~12 numere. Imi vine greu sa cred ca exista atat de multi oameni in romania incat o parte din ei sa retina mai mult de 100 de zecimale ale lui Pi, iar 20 din ei sa fie tocmai pe blogul WorldIT 😆
Da, si mie mi-ar place sa iasa baietii/fetele la suprafata cu aceasta capacitate. Acest sondaj l-am facut dupa ce am cunoscut pe cineva care poate face asta relativ repede (undeva la 15 minute) in care discuta si cu mine a invatat foarte multe cifre (nu mai retin exact, dar se apropia de 100 daca nu chiar aceasta valoare).
Sergiu, aici se invarte spuma Romaniei, nu? :))
Sper sa fie, sau sa ajunga, WorldIT asa cum zici. Doar spuma romaniei sa o vedem 😀
[…] Day (creat de Felix Grossar din Austria). Paranteză. Worldit.info au făcut de curtând un sondaj în urma căruia au ieşit la iveală vreo patru androizi avant la […]