Scurtatorul de URL de la Bing e un mare Fail?!
6Citeam astazi pe TechCrunch si de modul cum a devenit scurtatorul de URL-uri de la Bing un mare FAIL!Dupa cum bine stiti, a devenit o moda in randul marilor companii sa-si inregistreze domenii pentru scurtatoarele de url-uri proprii(ma gandesc sa luam si noi wit.something :)) ).
Cei de la Microsoft Life au observat ca angajatii de la Microsoft Bing au inceput sa ciripeasca folosind binged.it. Seattle PI a confirmat ca Microsoft foloseste aceasta modalitate pentru a publica intern link-uri si ca in curand aceasta solutie de scurtare a URL-urilor va deveni disponibila publicului larg.
Ironia acestui nou sistem de scurtare e faptul ca noul domeniu este cu un caracter mai mare decat cel al motorului de cautare.Asadar bing.com are 7 caractere in vreme ce binged.it are 8 caractere.
Comparand acest nou sistem de scurtare a adreselor web cu cele ale celorlalte comapnii mari, observam ca nu vor avea nici o sansa pe piata cu el : goo.gl are 5 caractere, cel de la facebook are 4 caractere iar batranul Microsoft cu Bing al sau se lauda cu un scurator de adrese web de 8 caractere. :))
more is the new less :))
[…] This post was mentioned on Twitter by Avadanei Andrei, Andrei Avadanei. Andrei Avadanei said: RT @worldIT Scurtatorul de URL de la Bing e un mare Fail?! http://bit.ly/8HhUBh #WorldIT […]
Social comments and analytics for this post…
This post was mentioned on Twitter by worldIT: Scurtatorul de URL de la Bing e un mare Fail?! http://bit.ly/8HhUBh #WorldIT…
goo.gl are 6 caractere nu 5 … poate litere …
Da ai dreptate, nu am luat in considerare punctul . 🙂
Astept cu nerabdare sa apara wit.something 🙂
Chiar zilele astea am comentat un articol legat de URL-urile scurte si incurajez toate blog-urile, site-urile serioase sa isi creeze propriul shortener. In primul rand pentru credibilitate si in al doilea rand pentru siguranta ca nu pierzi dintr-un foc cateva zeci, poate sute de link-uri.
Pe langa asta, cu URL scurt propriu se mai poate renunta la a face un URL cat mai scurt si se poate pune accentul si pe usability, facand URL-uri in genul „w.it/keyword-postid/” care spun mai mult decat „w.it/34dsf” dar in mai multe caractere 🙂 Pana la urma, volumul de munca nu este mare, fiind vorba doar de niste redirectari (youtu.be made smart, gen)