Google declara razboi fermelor de continut
6Google a anuntat o imbunatatire majora a algoritmilor ce stau la baza motorului de cautare, schimbare ce probabil nici nu va fi sesizata de un utilizator normal dar care se asteapta sa imbunatateasca dramatic calitatea rezultatelor provenite din motorul de cautare.
Aceasta schimbare targeteaza fermele de continut, o denumire folosita in general de website-urile care incearca sa atraga trafic prin publicarea continutului de slaba calitate, majoritatea informatiilor fiind copiate din alte surse.
E o informatie ce nu poate decat sa bucure redactorii ce dezvolta continutul unic si de calitate pentru ca de foarte multe ori se afla in situatia de a vedea informatiile lor copiate, fara a preciza sursa dar la care nu poti face mare lucru datorita structurii site-ului. Sa speram ca site-urile care obisnuiau sa indexeze continutul din sute de site-uri prin feed vor avea cel mai mult de suferit.
Chiar sunt curios cum veti simti schimbarile algoritmului ce sta la baza motorului de cautare pe site-ul vostru. Daca sesizati ceva, lasati de stire.
Ar fi mai greu să observăm schimbări din moment ce modificarea algoritmului se referă exclusiv la Statele Unite.
Rezultatele deja incep sa se simta.
http://searchengineland.com/who-lost-in-googles-farmer-algorithm-change-66173
Andrei, foarte multe dintre cautarile mele pe Internet au ca target continutul in limba engleza, daca acesta e targetat e minunat.
Minunat ar fi să vedem că se întâmplă ceva cu malavida.com 😀 Îmi vine greu să cred că un gigant precum Google n-ar găsit un algoritm capabil să penalizeze site-urile ce propun titluri de genul „Descarca Windows Xp gratis”.
Andrei, informatia e atat de subiectiva incat risti enorm daca vei bana tot ce inseamna titluri de genul respectiv. Sa presupunem ca eu fac un articol extrem de bine documentat si ii dau si un titlu suficient de bun incat sa prinda bine si in rezultate (in fond si pe mine ma intereseaza sa fie citit de cat mai multi, nu sa am trafic). Asta ar insemna sa mi-l desconsidere pentru un titlu.
Treaba e mult mai dificila ca totul se bazeaza (daca coboram la cel mai mic nivel al algoritmului) pe niste ponderi (erori ale algoritmilor de AI) care se bazeaza foarte mult pe ce stie deja. Cum algoritmii de inteligenta artificiala inca dau erori, si rezultatele nu pot fi 100% corecte dar procentul e suficient de mare incat sa puna la pamanat nesimtirea la care s-a ajuns ceea ce e decent. 🙂
@Andrei – scuze ca raspund, de un titlu nu ai ce sa te legi 🙂 pui cuvintele care se refera la continut.
Googlelucreaza la continut, tu inti pe untitlu Download Windows, cand intri in pagina, ai link de download plus 300 ed caractere… e ceva bine pentr google, gaseste toata informatia.
Dar daca ai titlu Download Windows si cand intri scrie despre altceva atunci e bai.
[…] a modificat săptamâna trecută algoritmul ce controlează procesul de afişare a rezultatelor unei căutări, în sensul de a scoate din primele rezultate, site-urile ce au un conţinut informaţional […]