imSMART – Informatics and Mathematics Students Moving Ahead in Research and Technology la București
8În perioada 9 aprilie – 27 mai, Asociația Studenților la de Matematică și Informatică (ASMI), cu sprijinul Facultaţii de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii din Bucureşti organizează concursul imSMART, adresat tuturor studenților pasionați de informatică, matematică și tehnologie.
imSMART caută persoane care cred cu tărie în ideile lor și au curajul de a îmbina tehnologiile, căutând combinația perfectă, care să reflecte viziunea unei aplicații ce depăşeşte barierele actuale.
Scopul principal al acestui eveniment este de a reuni studenţi, tineri cercetători şi profesionişti din domeniile informaticii și matematicii pentru a le oferi un cadru propice în care să se cunoască, să-şi împărtăşească preocupările şi să pună bazele unor colaborări.
Caravana imSMART a dat start proiectului. Prin intermediul ei, studenții de la facultățile de profil din întreaga țară pot afla toate detaliile acestui concurs. Traseul ei include centrele universitare din Bucureşti, Timișoara, Cluj, Arad, Brașov, Iași, Sibiu, Craiova, Galați, Bacău, Ploiești.
Concursul constă în mai multe etape:
• 9 aprilie – 2 mai – Înscrierea propunerilor de proiect pe site-ul competiției
• 2-4 mai – Anunțarea echipelor finaliste
• 25 – 27 mai – Finala la București: Prezentarea proiectelor finaliste în fața juriului
WorldIT.info reacționează, ca de obicei, la propunerile de a susține evenimentele IT din România și este alături de imSMART la prima ediție din călătoria lor prin domeniul IT ce sperăm să fie cât mai lungă.
In loc sa isi consume timpul organizand concursuri care nu stiu ce relevanta mai au la nivel universitar, stafful universitatilor ar trebui sa isi canalizeze fortele pentru a ridica nivelul de invatamant. Nu e ca si cum avem un sistem universitar care se bate cot la cot cu Harvard si ne permitem sa mai pierdem si putin timpul facand/organizand lucruri care mi se pare cel putin dubioase. Daca tot scot un proiect frumos, studentii sau „tinerii cercetatori” ar trebui sa publice rezultatele obtinute sau sa comercializeze produsul. Gata, a trecut liceul, ar trebui sa se schimbe si modul de gandire.
@Alex Partial sunt deacord cu tine la faza asta dar nu in totalitate. In mediul universitar dispare competitia iar fara ea, multi sunt impotenti si nu sunt motivati sa lucreze (mai ales daca nu au vreun job or something like). Oricum ar fi, mediul universitar nu poate ridica nivelul daca materia e gandita si prezentata de oameni trecuti de generatia actuala ce sunt putin cam out dated. In Romania trebuie o revolutie pe multe domenii daca vrei sa schimbi ceva. 🙂 Dar cui ii mai pasa? Tu ti-ai consuma tineretea pentru a schimba un sistem imbatranit? Eu nu cred. 🙂
Atunci daca nu se pot automotiva, ce garantie are societatea ca el se poate motiva la job sau pentru un eveniment?! Nu cred ca varsta oamenilor este problema, ci salariile primite. Nu cred ca mai au chef sa predea daca ei muncesc pe un salariu de mizerie (relativ la munca depusa chiar si la varste inaintate). Unii studenti ii fac nesimtiti, eu zic doar ca si ei sunt victima sistemului. Nu cred ca daca ar avea salarii decente ar recurge la fel de fel de gesturi condamnabile.
Mi se pare aberant ce se intampla la universitatile din tara: cei mai buni „profesori” la informatica/poli sunt cei foarte tineri. Cei foarte tineri NU au experienta mare (aici nu ma refer la exceptiile care sunt la universitati gen MIT) in cercetare si NU au cum sa cunoasca un domeniu la fel de bine ca un om care a devenit profesor publicand MULTE lucrari pe acea arie. Nu au cum sa iti arate cat de larg este domeniul, daca nici ei nu il cunosc la un nivel inalt.
Nu dau vina pe cei care predau momentan, ci pe cei care ar trebui sa plateasca salarii si sa introduca fonduri decente in universitati.
Ok, unde e solutia? Sa dam mai multi bani, de unde? Sa aruncam generatia la gunoi? Unde se concretizeaza noua generatie? Motivatie, doar banii ii tin in picioare pe oameni si faptul ca trebuie sa produca de pe azi pe maine ca sa-si intretina familia.
Nu am o solutie, nu tine doar de sistemul educational. Problema e ca sunt prea multi analfabeti, momentan, in tara (din cauza lor sau al contextului social, economic) ca sa ai pretentia ca se va rezolva ceva curand. Sunt multi oameni care din cauza saraciei accepta compromisuri doar din cauza unor promisiuni fara acoperire.
Nu cred ca problema se afla in faptul ca sunt multi analfabeti. Stam mai bine ca cei din state. Contextele sociale, economice, multe chestii din istorie ne plaseaza in urma. Ca tara, nu suntem maturi. E nevoie de timp pentru asta.:-)
Procentual stam mai bine, dar compara cu populatia si vei vedea o diferenta enorma intre numere. Una este dintr-o populatie de 20 de mil ca x% sa fie analfabeti, alta este intr-o populatie de 300 mil. Impactul asupra societatii este mult mai mic, fiindca ai mult mai multi oameni care NU sunt analfabeti si care fac o mare diferenta. Ideea este ca vei avea mai multi oameni cu care sa lucrezi si sa pui bazele solide ale unui sistem. Este un context cu totul diferit.
Corect. Cifrele sustin faptul ca Romania e pierduta tocmai datorita imposibilitatii de a scapa de probleme intelectualitatii. Anyway, prea mult offtopic. 🙂