Infografic de sâmbătă #12 – cele mai utilizate aplicații pentru development
9Care este cel mai bun IDE pentru a lucra în limbajul de programare X? Ce editor să folosesc? Ce framework să aleg? Ce este cel mai indicat pentru Bug Tracking? Ce să folosesc pentru Cloud Storage? Spuneți-mi un host bun etc etc. Toate acestea sunt întrebări obișnuite pentru unii dintre noi care încearcă să treacă la următorul pas în evoluția lor. Cineva s-a gândit la noi și a publicat un Infografic din care reies cele mai utilizate unelte, aplicații și servicii pentru diverse task-uri, precum cele enumerate mai sus.
Via HowToGeek.com.
Impresionant si placut in acelasi timp sa vad tool-urile folosite de mine cu un procentaj aproape de fiecare data maxim 🙂
O mica observatie: nu ti se pare suspect ca Visual Studio nu ii pe lista asta? Si .NET ii mai putin folosit decat RoR? Cred ca aceasta lista este mai mult de unelte folosite de webdeveloperi, decat de software developeri in general.
@Roland: Adevarat, as fi curios sa mai vad si alte survey-uri similare.
Mi se pare mie sau asta e un sondaj legat de web apps? Nu vad nicaieri mentionat Visual Studio sau Delphi. Si Jira costa (si costa un pret semnificativ per user), pe cand Bugzilla e free for all. Ciudat.
Pe mine mă uimeşte faptul că Text Mate (aplicaţie pe bani, doar pentru Mac OS) este mai folosit decât Notepad ++ (aplicaţie free, doar pentru Windows).
Chiar ma intrebam de Visual Studio. Poate pentru ca nu e prea folosit? Nu gasesc ceva statistici detaliate, dar in clasamentul de mai jos nu prea vad mare lucru legat de limbajele .NET.
http://www.tiobe.com/index.php/content/paperinfo/tpci/index.html
Suspectez ca sunt mai multi utilizatori de vim decat de Text Mate, printre dezvoltatorii software.
@Andrei Nu ii destul ca C# ii pe locul 3? :))) C# rar se foloseste fara .NET. Iar C# fara Visual Studio… mai rar
@Roland Da, dar .NET nu inseamna doar C#. Mnah, ceva statistici mai detaliate careva? Oricum, e destul de posibil ca datele sa nu fie dintr-un spectru foarte larg, avand in vedere si faptul ca ei au luat legatura cu 500 de oameni, un esantion destul de mic pentru niste afirmatii destul de mari. Dar e un inceput, cine gaseste ceva mai complet sa-mi dea de stire. 🙂