Intel anunță driverele ce se vor genera automat
10Intel a anunțat de curând că, datorită unei sponsorizări din partea Google Research Awards au început lucrările la un sintetizator de drivere cunoscut sub numele Termite. Grupul de lucru este format din ingineri ai laboratoarelor Intel și centrul Australian de cercetare în comunicație și tehnologie NICTA. Scopul acestui sintetizator este de a automatiza procesul de creare a drivere-lor în funcție de sistemul de operare folosit, dar și de celelalte componente. Arun Raghunath explică necesitatea creării unui astfel de sintetizator:
S-au făcut foarte multe studii pentru a afla că principala cauză de crash într-un sistem de operare o reprezintă driver-ele. Se știe că este greu să le nimerești corect pe cele potrivite pentru sistemul tău. Munca de a scrie un driver se rezumă la traducerea comenzilor sistemului de operare în instrucțiuni corespunzătoare dispozitivului. Ceea ce înseamnă că programatorul trebuie să fie expert pe sistemul de operare și să știe foarte multe despre modul de funcționare al dispozitivului.
Metoda aleasă pentru dezvoltarea sintetizatorului vine din teoria jocurilor: se presupune că avem mai mulți jucători, unul reprezintă device-ul care are nevoie de driver, iar al doilea este
reprezentat de sistemul de operare. În momentul în care cei doi interacționează, sintetizatorul crează mai multe scenarii, memorându-le doar pe cele câștigătoare, creând astfel driver-ul. Aceasta este o metodă de încercare și eroare, iar parcurgerea tuturor scenariilor necesită timp. Avantajele acestui algoritm sunt:
1. Driver-ul este generat doar în urma testării mai multor scenarii, garantând astfel (cel puțin în teorie) evitarea în proporții de 100% a erorilor.
2. Algoritmul este complet independent de sistemul de operare și de device-ul aferent
Ce părere aveți despre aceste noutăți legate de drivere? Credeți ca vor elimina erorile sistemului de operare datorate driver-elor?
Via revista PCPractic iulie 2011.
Sunt curios daca este nevoie ca dispozitivele ce se vor folosi de acest sintetizator sa aiba o functie care sa suporte Termite sau va functiona pentru orice tip de dispozitiv generic. Sunt multe echipamente hardware cu drivere proprietare iar aceasta aplicatie ar deschide noi orizonturi spre platforme diferite de cele pentru care au fost create initial de producatori.
Corect e „drivere”. Aşa cum sunt şi următoarele cuvinte: „linkuri”, „gadgeturi”, „pluginuri”, „playere”, „displayuri”, „softuri”. Directiva Academiei este folosirea cât mai puţină a cratimei care face astfel deosebirea cuvântului neologic faţă de articolul hotărât.
De fapt, ai dreptate 😛 Oricum, mie mi-se pare aiurea fara cratima (consider ca orice cuvant provenit dintr-o alta limba ar trebui separat prin cratima de articol).
Bogdan Condurache, dar de ce să fie separat prin cratimă? „link” mai înseamnă ceva în română? Sau celelalte cuvinte care le-am dat drept exemplu ? Totuşi, există şi excepţii unde e necesar să folosim cratima. Un exemplu: chip, chip-uri electronice. Noi avem „chip”, care înseamnă „faţă”, însă aici cratima e necesară ca să putem să sesizăm diferenţa: fie „faţa” unei fete, fie „cipul” tehnologic. Eu totuşi prefer să îl scriu „cip”. Uită-te şi pe Google. Dacă cauţi „cipuri”, ai să vezi 500 000 de rezultate. Aşadar, cipuri, cu toate că e adaptat în română după „chip”, este scris în română exact după cum e pronunţat, iar 500 000 de rezultate nu sunt chiar nimic, înseamnă că termenul este cunoscut. Avem o limbă care adaptează fonetic termenii străini. Doar din franceză avem termeni cu duiumul, mai ales în domeniul auto, spre exemplu. Ce altă limbă se poate mândri că îşi scrie termenii exact după cum se pronunţă (cu excepţia neologismelor noi)? Cam nicio altă ţară, e o caracteristică unică care ar trebui s-o luăm în considerare. Istoria noastră ne arată că sute de ani am reuşit să adaptăm termeni şi să îi facem să fie pronunţaţi după cum sunt scrişi. De-aici a pornit şi reglementarea Academiei Române. 😉
@Corect, totusi aici nu suntem intr-un cabinet al Academiei Romane. Apreciez faptul ca incerci sa imi remarci anumite greseli dar in acelasi mod ai putea trimite un email prin formularul de contact si fii sigur ca voi modifica articolele ceva mai probabil decat daca imi lasi comentarii pentru ca esti offtopic si ma plictisesc comentariile de genul. 🙂
@Corect
Imi plac tipii ca tine care se iau de absolut orice, dar si ei gresesc 😆
PS:
De aici rezulta ca neologism se refera la ceva nou. Stii cum se numeste greseala pe care ai facut-o? (neologismelor noi) 😛
Sursa: Wikipedia
iaca na ! am vazut-o si pe asta ! sa pui sursa pana si la un comentariu…
curat corectitudine, mon cher ! doar de n-o fi generata de „caldura mare” . 😀
Se pare ca am concurenta. 😀
Daca veti continua asa, voi da si premii pentru cel mai nesimtit corector. :-))
eh, ce subtil esti astazi 😆
Hai ca eu chiar nu ma mai bag (atata timp cat nu sunt „fortat” 😛 )