Tehnologia a mai facut un pas
16Anul 2009 s-a confruntat cu mari probleme economice, dar asta nu i-a facut pe cei de la Sony sau Xbox sa renunte la proiectele pe care pana la urma au fost puse pe picioare in anul ce tocmai a trecut.
Asadar voi incepe sa prezint creatiile lor in ordinea promovarii lor de catre companiile de mai sus.
1. Sony Motion Controller E3 Tech Demo
Nu va mai trece mult timp pana acest proiect va putea fi si in casele noastre, aceasta pare a fi un proiect ce va revolutiona gaming-ul.
2. EyePet
Acesta este un joc dupa cum ati vazut, pentru PlayStation 3 ce poate fi gasit si in magazinele din Romania.
3. Xbox Project Natal
http://www.youtube.com/watch?v=HluWsMlfj68
Comentariile mele sunt de prisos asa ca voi lasa la latitudinea voastra sa trageti concluziile.3
[…] This post was mentioned on Twitter by Avadanei Andrei, Andrei Avadanei. Andrei Avadanei said: RT @worldIT: Tehnologia a mai facut un pas http://bit.ly/5qce6D #WorldIT […]
Daca le-as ordona dupa cat de interesante, si utile sunt ar fi in ordina inversa adica natal ar fi primul.
Xbox Project Natal mi se pare cel mai bun, d.p.d.v. tehnologic mi se pare uimitor, un pas inainte pentru omenire. Sa integreze partea de software intr-un robot, ar iesi cel mai tare robot.
Da ai dreptate, ele au fost prezentate aici in ordinea in care au aparut, nu in ordinea importantei lor ca tehnologie. 🙂 Chiar este precizat la inceputul articolului :
„Asadar voi incepe sa prezint creatiile lor in ordinea promovarii lor de catre companiile de mai sus.”
Social comments and analytics for this post…
This post was mentioned on Twitter by worldIT: Tehnologia a mai facut un pas http://bit.ly/5qce6D #WorldIT…
mda…o sa revolutioneze lumea…Asta daca va mai exista vreo lume pe care sa o revolutioneze
De ce spui asta? Nu cred ca are rost sa exemplific momente din istorie care chiar au revolutionat lumea.Totusi spun 5 :
Oricum, daca e sa am o parere sincer, adevarat vor revolutiona tehnologia dar stau si ma gandesc ce ar face un om lucrand cu acestea…gandeste-te sa stai in casa si sa vorbesti singur, un prieten imaginar ( ma refer la EyePet – care necesita sa ii dai de mancare animalutului de 4 ori pe zi… si Project Natal – vorbind cu copilul acela ) asta mi se pare partea negativa a proiectelor
Ma refeream exact la ceea ce a spus zoly…dar mie mi-a fost mult prea sila sa scriu atata!
^ Hai baieti, cate ore nu v-ati pierdut jucand mario, duke nukem sau (nestiind cati ani aveti) quake 3, nfs sau alte jocuri? Mai exact, v-ati jucat cu niste caractere imaginare, daca e sa mergem pe acelasi principiu.
Ca idee, progrese in domeniul AI (exact baza acestor proiecte) au inceput sa se faca odata cu aparitia celor mai simple jocuri (Pacman spre exemplu). Progresele sunt remarcabile in acesti ani (sa spunem ultimii 20) iar asta se vede. Da, daca as avea copii as prefera sa se joace cu maimutica aia decat sa joace Mario. Daca vor fii curiosi (si de obicei copiii sunt) se vor intreba „De ce?” si „Cum?” si poate chiar vor fii pasionati de domeniu.
E adevarat ca tehnologia nu a fost niciodata doar buna sau doar rea, ci folosita in ambele scopuri (bomba atomica vs. centrala atomica fiind, cred, unul dintre cele mai bune exemple). In sensul bun, o dezvoltare a AI-ului atat de remarcabila nu poate decat sa ma bucure daca ma gandesc la ce aplicatie poate sa aiba in lucruri ok. Nu tehnologia ne distruge, noi ne distrugem pentru ca nu stim/vrem sa o folosim in scopuri ok.
Poate ar fii frumos sa se mai joace si acum copiii pac-pac si stop castel, dar toate progresele tehnologice din ultimii ani puse cap la cap inseamna confort, ganditi-va la asta daca nu mai departe de atat 🙂
Tocmai din acest motiv unii copii vor deveni obezi si nu se vor mai putea misca.Ca in loc sa alerge pe afara stau si freaca un controller in mana toata ziua. Si mie mi se pare putin deplasat sa compari bomba atomica cu dezavantajele unei console pentru copilul tau (daca ai) si centrala atomica cu avantajele.
Din ultima ta propozitie eu deduc ca tu vrei ca al tau copil sa nu se miste din casa deoarece are tot confortul.Intreb si eu atunci: socializarea se face in casa cu ajutorul unei inteligente artificiale? Nu prea cred…Ea se face afara cu oameni adevarati.Acolo va invata ce-i bine si ce-i rau, Niciodata o inteligenta artificiala creata de un om (dupa chipul si asemanarea lui 🙂 ) nu va reusi sa te introduca intr-un mediu social, mediu pe care daca il explorezi la modul normal datorita lui descoperi mai multe tipuri de caractere in indivizi.Nu descoperi niste variabile,integer-i,if-uri, #echo off-uri (programatorii stiu cel mai bine) ci descoperi un comportament maleabil.
Omul are o structura atat de complexa incat nici noi nu ne dam seama de asta.In schimb preferam sa inventam diverse „scuze” virtuale in loc sa ne descoperim propria persoana.
@Mihai Te intreb din nou, cate ore te-ai jucat (pe calculator) si cate te-ai jucat afara, cu altii? Daca vii cu argumente, putem sa ducem o discutie, altfel nu.
Cand eram prin generala aparuse Eliza, un program pe calculator care simula discutia cu o persoana. Intrebarea „De ce?” si „Cum?” au dus exact la acei integeri, if-uri (echo nu exista in limbaje de programare, eventual in scripting), ca urmare am ramas pasionat de programare si acum, dupa 7-8 ani ( ± 2). Si asta in timp ce faceam si sport (incepand din clasa a 5-a pana in prezent) si in timp ce aveam o multime de alte hobby-uri care persista si in prezent.
Exemplul meu nu e deplasat deloc, proiectul Natal ne arata cat de departe a ajuns tehnologia in domeniul AI pentru public, gandeste-te unde a ajuns „behind the scenes”. Gandeste-te doar la evolutia de la inventia perceptronului pana la retelele neuronale implementate in exemplele de aici.
Da, ma bucur ca peste cativa ani, copiii mei vor avea acces la toata informatia asta la distanta de cateva click-uri si vor putea sa vada exemple solide ale implementarii tehnologiei in proiecte reale. McDonalds si KFC ingrasa, nu calculatoarele.
Imi place unde s-a ajuns in acest moment cu discutia, vreau sa nu simtiti nevoia sa ma atacati nici unul dintre voi.
Revenind la subiect, Mihai privesti totul mult prea dur si ai ramas influentat de perceptia ce o are mass-media asupra tehnologiei.Ei vin cu diverse tampenii care ni le baga pe gat si noi trebuie sa le credem. Aici ii dau dreptate lui Claudiu, oferindu-i ambele maini deoarece o persoana nu va fi nevoita sa-si petreaca toate activitatile in casa ci doar va avea ajutoare pentru a creste,dezvolta si invata mai rapid.
Mie mi-ar place spre exemplu sa aiba copii mei in viitor posibilitatea de a sta in fata unui ecran si sa poarte conversatii cu un umanoid(virtual evident) , care sa se coboare la un nivel de explicare a unor lucruri mult mai bun ca al profesorilor ce sunt subiectivi, lenesi si in majoritate incompetenti. 🙂
@Avadanei Andrei: Da! Cu ultimul fragment al comentariului tau sunt total de acord.Asa DA!
Pai de ce te-am ataca? :))) Ar trebui?
@Claudiu: Ma jucam non-stop daca as fi putut si nu as mai fi iesit din casa.Dar eu am avut sprijin pe ai mei parinti care au stiut sa modereze acest lucru.Intrebarea mea era pusa pentru aceia care nu vor fi in stare sa isi tempereze copiii.Si sunt total de acord sa imbratisam tehnologia.Dar moderat.Nu toata odata.
Da, ai dreptate echo-urile erau in scripturi.Am imbatranit si eu…
Legat de obezitate: Priveste putin statisticile din tari mai dezvoltate ca a noastra si vei observa o crestere in greutate pentru copiii care nu renunta la calculator decat dupa cel putin 8 ore/zi asta determinandu-i sa manance fast-food intr-un regim dereglat (o data pe zi, seara, noaptea, etc.) Daca un simplu PC poate sa faca treaba asta, gandeste-te ce ar putea face proiectele de mai sus.
P.S. offtopic…doamne nu am mai scris atat de mult nici pe propriu-mi blog.Felicitari worldit.info pentru furnizarea unor subiecte de discutie interesante. Felicitari si cititorilor vostri care se pare ca au ceva de spus si stiu sa-si argumenteze excelent spusele.
Nici pe departe, doar am fost preventiv intrucat nu stiu cum reactionezi, iar la un moment dat Claudiu mi s-a parut ca a fortat putin intrebarea(la cum il cunosc probabil m-am inselat).
Aici vor exista enorm de multe pareri si opinii , date de persoanele care au fost crescute de mici si obisnuite sa pretuiasca absolut tot, cat si de cele care au fost ignorate.Daca cele doua grupuri se intalnesc ar genera discutii, iar in viitor prima grupa va creste copii educati, destepti care sa aprecieze mai mult decat tehnologia, iar cea de-a doua va pastra radacinile romanesti (daca ne rezumam la noi). 🙂
Ma bucur sa vad ca acest subiect te-a atras in asemenea mod si multumim! 🙂
Cu placere! Daca o sa continuati sa aveti subiecte de genul asta, generatoare de polemici v-ati mai facut cu un abonat! 😀 Bine, deja v-ati facut dar …intelegi ce-am vrut sa zic!
Concluzia care ar fi? Ne lasam copiii sa se joace cu asa ceva sau vom ramane la batranul Mario (asa cum zice Claudiu) ???