Total Security 2012 Beta – un produs Bitdefender elegant
9 Bitdefender, compania autohtonă, producătoare de produse de securitate de înaltă calitate a avut o istorie zbuciumată şi nu a luat cele mai bune decizii de-a lungul istoriei, asta până în ultimii doi ani când s-a simţit o reanalizare a situaţiei şi a poziţiei care vor să o atingă cu noile produse.
Dacă în 2008-2009, toată lumea a pus amprenta pe Bitdefender ca fiind o soluţie de securitate eficientă, dar cu un consum mare de resurse, a urmat apoi o perioadă în care unealta oficială avea multe facilităţi care nu erau dedicate utilizatorului obişnuit. Acum, prin Total Security 2012, Bitdefender vine cu un produs gândit şi realizat pentru utilizator, cu o interfaţă ce confirmă un simţ al esteticului dezvoltat, dar şi cu o serie de funcţionalităţi care atestă clar ţinta companiei – dezvoltarea unui produs puternic, intuitiv şi care să nu dea bătăi de cap utilizatorilor.
Am avut şansa să discut cu o parte dintre dezvoltatorii acestui produs, băieţii creându-mi o impresie foarte plăcută prin entuziasmul de care au dat dovadă atunci când mi-au descris produsul. Dintre noile facilităţi, aş remarca Autopilot, opţiune care transformă Bitdefender TS 2012 într-o aplicaţie complet independentă care se comportă pe principiul „tace şi face”. Scan Dispatcher este o altă invenţie a firmei care duce la un alt nivel principiul de consum redus de resurse. Această funcţie evaluează potenţialele resurse ale sistemului pe care este instalat şi decide care sunt perioadele de consum redus, perioade în care procesele îşi desfăşoară activităţile. File Sync, o unealtă interesantă, care îmi va veni şi mie în ajutor, presupune posibilitatea de sincronizare a datelor între diverse computere.
O dată cu lansarea versiunii Beta a produsului Bitdefender Total Security 2012, compania lansează şi un concurs pentru cei care vor să testeze şi să raporteze problemele ce le întâmpină cu noua variantă. Deşi articolul este scris într-o notă complet pozitivă, entuziasmul noului produs este sincer şi vă recomand să aruncaţi o privire peste noua versiune şi, de ce nu, să vă încercaţi şansa la concurs.
am remarcat o usoara imbunatatire a produsului incepand cu versiunea 2011 insa, din cate ai prezentat tu aici, bit 2012 aduce cu sine o mica revolutie. chiar ma bucur ca le-a revenit la cap mintea cea destula a baietilor de la bitdefender, ca prea si-o dozasera (in cantitati mici) in diverse extremitati nu tocmai vitale. 🙂
@happyday, îţi mulţumim pentru încredere şi aprecieri şi aşteptăm să ne spui cum te înţelegi cu noua generaţie de produse BitDefender. 😉
Sper sa porneasca windows-ul mai repede. v2011 a lasat mult de dorit in privinta asta fata de alte produse de securitate.
@unu Nu am remarcat chestia asta desi chiar l-am folosit o perioada si pe 2011. 🙂
@unu Te invităm să testezi BitDefender 2012 Beta şi să ne spui cum îţi place.
N-am mai folosit bitdefender de câțiva ani, cred că e momentul să-l încerc și să văd cum merge.
@Alexandru Constantinescu – mi-am spus parerea in Windows7 Bucharest
@GiancomO
Aşteptăm să ne spui cum îţi place. 🙂
@unu
Am răspuns întrebărilor tale.
eu am testat versiunea free de la bitdefender si pot sa spun ca e foarte ok, merita luat daca aveti un pc bunicel (CPU 2.5 dual core min 512RAM) 😉