• Acasă
  • Despre noi
  • Autori
  • Mărturii
  • Arhivă
  • Trimite Articol
  • Contact

WORLDIT

Lumea în 1 și 0.

  • Știri
    • Tehnologie
    • Tehnologie mobilă
    • Securitate
    • Developers
    • Știință
    • Benzi desenate
    • Jocuri
    • Intern
  • Tehnic
    • Browser
    • C#
    • C/C++
    • Challenge
    • HTML/CSS
    • Javascript, Ajax, jQuery
    • Open Source
    • PHP
    • Python
    • Securitate IT
    • Socializare
    • WordPress
    • Altele
  • Recenzii
  • Interviuri
  • Evenimente

WorldIT Question Time – voi ne ajutati

12
  • Publicat de Andrei Avădănei
  • în Intern · Știri
  • — 12 dec., 2009 at 6:56 pm

_45481946_question_time[1]In dorinta de a face pe plac cititorilor si in dorinta de a-mi da seama daca macar incet incet blogul merge pe calea cea buna,ma adresez voua,cititorilor anonimi de zi cu zi, in speranta ca imi voi putea face o idee despre ce ar trebui sa fac de acum incolo.Astfel, va adresez cateva mici intrebari, la care doar veti fi nevoiti sa bifati cateva variante.In cazul in care nevoile dumneavoastra nu se incadreaza intre acestea, puteti lasa un comentariu(chiar si anonim), aici voi face exceptie.Singura regula a mesajelor anonime este sa fie lizibile si sa nu fie puse in bataie de joc.

Dupa 1 saptamana voi inchide voturile si voi scrie un articol despre hotararile ce le voi lua de acum incolo. 🙂
Multumesc tuturor ce se vor chinui sa bifeze o varianta macar!

Etichete: Avadanei AndreicititoriinterogatoriintrebaripoolWorldITworldit.info

— Andrei Avădănei a scris 1246 articole

Andrei scrie pe worldit.info din vara lui 2011. Este fondatorul Asociatiei Centrul de Cercetare in Securitate Informatica din Romania - CCSIR si coordoneaza DefCamp, cea mai importanta conferinta de securitate informatica & hacking din Europa Centrala si de Est. Andrei ofera in cadrul Bit Sentinel servicii de securitate informatica, penetration testing, security management, recuperarea de pe urma unui atac cibernetic, training-uri si workshop-uri.

  • Articolul anterior Cum sa transformam fisierul XML intr-o baza de date?
  • Articolul următor Securitatea – o problema a bancilor

12 Comentarii

  1. IleaCristian spune:
    decembrie 8, 2009 la 7:44 pm

    Pentru poll-ul nr. 1:
    O echipa noua.Multe articole nu sunt scrise intr-o maniera profesionista.Uneori autorii au cunostințe slabe despre un anumit subiect si asta duce la conținut neoriginal (citate imense de nu-stiu-unde si 2-3 idei personale).
    O alta problema este subiectivismul cu care autorii trateaza unele articole.Țin minte un review despre browsere.Foarte slab.Articolul parca se referea FIX la persoana celui care a scris articolul , cand pe mine ma intereseaza o parere obiectiva despre acele aplicații.

    Nu stiu daca am inÈ›eles bine,parca vreÈ›i sa scrieÈ›i articole in limba engleza? Eu as ramane la publicul romanesc.Bloguri romanesti despre IT nu sunt chiar asa multe(dar bloguri in engleza despre IT sunt foarte multe).Daca ma insel in legatura cu intenÈ›iile voastre imi cer scuze 😛
    Apoi la tema: stiu ca nu e chiar asa important dar conteaza.Partea de sus a blogului nu prea e ok(zic de logo).Bine ca stiu unde intru ca altfel nu as vedea ca scrie worldit.
    Bottom line (desi suna urat) : scoate copiii(neprofesionisti)din echipa si baga oameni competenți

  2. Avadanei Andrei spune:
    decembrie 8, 2009 la 8:03 pm

    Multumesc IleaCristian, multe din sfaturile date de tine vor fi luate in calcul dupa finalizarea acestui „Question Time”.

    Cred ca ai inteles gresit in privinta articolelor scrise in limba engleza,acest proiect nu il voi pune in limba engleza din aceleasi motive ce le-ai enumerat si tu, despre alte proiecte marca @worldit nu pot sa spun nimic. 🙂

    In legatura cu logo-ul, sugerezi schimbarea lui sau nu am inteles eu bine ? 😀

  3. Tweets that mention WorldIT Question Time - voi ne ajutati | WorldIT -- Topsy.com spune:
    decembrie 8, 2009 la 8:05 pm

    […] This post was mentioned on Twitter by Avadanei Andrei, Avadanei Andrei. Avadanei Andrei said: WorldIT Question Time – voi puteti face tot aici http://bit.ly/5env7X . RT please. […]

  4. IleaCristian spune:
    decembrie 8, 2009 la 8:24 pm

    Da, sugerez sa schimbaÈ›i logoul.Ar fi draguÈ› sa fie ceva simplu care sa devina un fel de „stamp” (cum a devenit semnul de la nike, nu ca as fi eu mare fan al hainelor „de firma” ).Și ar trebui sa fie mult mai mare.Momentan vad ca e cat fontul titlurilor de articole.Dupa mine ar trebui sa fie de 2-3 ori mai mare decat titlul de articol.Poate ar fi o idee sa organizaÈ›i un concurs cu premii ca sa stimulaÈ›i publicul sa va faca logo.

  5. 007m spune:
    decembrie 8, 2009 la 9:26 pm

    bazeaza-te mai putin pe noutatile IT. Se gasesc mai oriunde, si daca subiectul nu e in premiera la tine pe blog sau nu e ceva „hot” nu prea are rost sa postezi.
    Tema e foarte buna, dar dupa cum mai spune cineva, un logo de „semnatura” da aspect de pro.
    Nivelul de complexitate ar trebui sa fie cel putin ridicat, daca vrei sa fi bagat in seama si sa te faci remarcat.

  6. lucian spune:
    decembrie 8, 2009 la 9:40 pm

    Salut Andrei!

    Pentru mine ar fi de interes crescut articolele despre algoritmi,c++ sau java,probleme de informatica de la concursuri,etc!
    Tema saitului e foarte draguÈ›a si curata si cred ca trebuie lasata „curata” in cazul ca va fi schimbata.Prin „curata” inÈ›eleg o tema deschisa la culoare,cu litere care sa se vada clar-pe fond alb,fara aglomerare,adica saitul sa fie cit mai lizibil din prima aruncare a privirii! Dar,repet,tema actuala e foarte buna ;ar fi o munca inutila acum schimbarea temei!
    Important e conținutul din orice domeniu pina la urma,numai te rog sa nu uiți de algoritmi -pe ici ,pe colo-,pls!

    Iți urez succes in continuare,imi place foarte mult proiectul tau!
    Lucian

  7. Andrei Misarca spune:
    decembrie 8, 2009 la 10:46 pm

    Am un comentariu legat de acel bottom line al lui IleaCristian. Este foarte greu sa gasesti oameni care sa se implice si sa contribuie constant cu articole noi pentru blog. Intr-o vreme am scris si eu cateva articole, dar acum timpul nu imi mai permite, si acesta cred ca este un impediment pentru multi. Nu imi mai amintesc review-ul de care pomeneai, si nici cine l-a scris, sar nu poti pretinde tuturor sa fie perfecti. Adica asa invatam cu totii. De aceea, de exemplu, intotdeauna am incercat sa corectez eventuale greseli sau neconcordante in articolele din domeniul in care ma mai pricep si eu mai bine, algoritmica. Prin urmare, ar fi frumos daca ar aparea autori experminetati, dar nu cred ca e benefic sa fie indepartati „copiii”.

  8. Avadanei Andrei spune:
    decembrie 8, 2009 la 11:56 pm

    Salut Andrei,ma bucur sa iti aud opinia.

    In legatura cu acel articol, da exista, a fost tentativa esuata de a face un review, de care nu vreau sa imi amintesc macar(nici autorul acestuia).

    Intr-o alta ordine de idei, asa cum ai spus, mi-e foarte greu sa gasesc persoane care doresc chiar sa ajute efectiv si sa se implice.M-am saturat de cate persoane am testat pana acum si inca testez.Sper ca voi mai gasi macar inca unul ca mine,dispus sa sacrifice o ora/doua pe zi pentru a scrie lucruri interesante.

    @lucian Nu voi omite deloc algoritmica,este o pasiune de a mea si o voi duce mult.Plus, ca sunt nevoit sa ma pregatesc pentru ONI si ce mai rezolv pe acolo si invat nou voi impartasi cu voi.

    @007m Ma voi gandi si la aceste aspecte.

    Multumesc tuturor pentru opinii, sunt in continuare dispus sa ascult parerile voastre. 😀

  9. andrei spune:
    decembrie 9, 2009 la 1:21 am

    Salut Andrei

    Am bifat constiincios cele trei chestionare, iar acum incerc sa-mi motivez preferintele. Dar mai intai, felicitari pentru acest blog (tie si echipei pe care o coordonezi), fiindca asa cum foarte bine stim, nu e usor sa-ti rupi cateva ore pe zi pentru aceasta activitate, mai ales ca un blog inseamna si altceva decat scrierea propriu-zisa a articolelor.

    In legatura cu schimbarile preconizate, m-as orienta spre informatii originale (aveti de unde, si ma refer la proiecte), interpretari originale, sau ale unor solutii mai putin cunoscute. Imi amintesc de articolul cu sistemele de calcul destinate varstnicilor, despre dependenta de calculator, s.a.m.d. Ştii ca nu-mi place sa dau sfaturi, dar pot sa prezint exemplul blogului propriu, unde singurele „stiri” prezentate, au fost cele legate de actualizarile de securitate pentru WP sau pentru browser-ul de internet. Dar ajungem la o problema despre stiu ca s-a mai discutat, inclusiv pe refresh.ro. Şi anume: targetarea / publicul tinta. Nu se „pupa” review-urile de jocuri cu programarea, iar mai devreme sau tarziu trebuie sa faceti o alegere.

    NU cred ca solutia o reprezinta o echipa mai mare, sau un volum mai consistent de articole, ci din contra, selectarea lor mai riguroasa. Dau exemplul articolului legat de browser-ele de internet, acel „review” deja mentionat.

    Ce n-am inteles insa este de ce vrei sa faci pe plac cititorilor. Asa vei ajunge sa scrii despre torrente (ca tot e pana), bani pe net si cum sa fii invizibil pe messenger. 🙂 Cred ca parerea citirilor este extrem de importanta atunci cand vine vorba de functionalitatea blogului, de transmitea corecta a informatiilor, insa ei nu pot decide urmatorul articol.

    Cat priveste logo-ul, tema si alte caracteristici care tin de „marca” WorIdIT, doua recomandari imi permit sa fac: 1. folositi un motto un limba romana; 2. n-ar strica niste diacritice, fie ele si cu sedila.

    Multa bafta si sper sa ramaneti la fel de seriosi in continuare.

  10. Claudiu spune:
    decembrie 9, 2009 la 9:57 am

    Salur Andrei! Uite ce am bifat eu:

    1.Ce schimbari ar trebui facute pe blog pentru a deveni mai bun?
    – Cativa autori care sa mareasca volumul de informatii
    – Altceva (precizeaza intr-un comentariu)

    Autorii nu trebuie neaparat sa mareasca volumul de informatii. Daca sunt putine, dar de calitate, e suficient. Restul se leaga oarecum de intrebarile urmatoare… Desi ti-as sugera si eu sa faci un logo mai mare 🙂 Desi parca era unul ok inainte sa „vina Mos Craciun”.

    2. Ce articole ati dori sa vedeti mai des?
    – Noutati IT
    – Review-uri (jocuri si proiecte noi)
    – Articole de web development(PHP,HTML,AJAX,JAVASCRIPT)

    La noutati as vrea sa vad in special ceva ce m-ar putea interesa ca programtor, lansarea unui SDK sau a unui API spre exemplu, upgrade la aplicatii vechi sau aplicatii noi, etc.

    Review-uri as vrea sa vad mai mult pe partea de proiecte, pentru jocuri exista GameSpot sau altele (sau astept review-uri mai bune pe partea de jocuri). Desi, intr-un fel, are si Andrei dreptate cu „Nu se „pupa” review-urile de jocuri cu programarea”, se pot face articole legate de programarea jocurilor, asta cu atat mai mult cu cat firme care au facut jocuri mari mai spun din cand in cand cum au programat anumite aspecte ale jocurilor. E destul de interesant sa citesti dupa 6-7 ani de Black & White (daca nu ma insel) cum functiona sistemul AI si sistemul de magii (care era bazat pe mouse gestures, lucru implementat nu de foarte mult timp in browsere prin diverse plugin-uri).

    Articolele de web development sunt mereu bine venite. Desi cand e vorba de C/C++ (ceva local in general) prefer sa invat dintr-o carte, la web development invat de pe net, cartile de la noi, de obicei, raman in urma.

    3. Ce nivel de dificultate ati dori sa aiba articolele scrise de acum incolo?
    – Ridicat
    – Mediu

    Ei bine, aici e aici 🙂 Mediu pentru ca sunt tutoriale de nivel mediu care pot fii foarte utile. Se intampla ca ceva sa fie usor de facut, dar nu stiam cum, pentru ca nu ne-am lovit niciodata de informatia respectiva. Pentru restul iti propun sa mergi de la ridicat in sus, dar aici va trebui sa iei o decizie si in functie de statisticile care iti arata unde sunt si ce cauta vizitatorii blogului tau. 🙂 Eventual poti sa faci trecerea treptat.

    Long story short, as vrea sa vad articole putine, dar de calitate, cu un nivel de dificultate (in cazul articolelor de programare/algoritmica in special) mediu spre ridicat/foarte ridicat si alte cateva articole legate de lansarea noilor tool-uri pentru programatori si experienta autorului dupa ce a testat tool-ul respectiv. As vrea sa vad si review-uri la proiecte interesante mai multe decat cele pentru jocuri (review-urile la dpxmag si t5 au fost foarte bine venite).

    Mult succes iti doresc!

  11. WorldIT Question Time - Rezultate & Concluzii | WorldIT spune:
    decembrie 16, 2009 la 2:19 pm

    […] fluxul RSS sau la fluxul pe Email. De asemenea ne poti urmari si pe Twitter. Poate va reamintiti de articolul in care am cerut ajutorul tau : cititorul. Am fost nevoit sa fac acest lucru pentru ca proiectul are cateva luni deja si si-a […]

  12. Grim_Cris spune:
    decembrie 16, 2009 la 8:38 pm

    Pentru poll-ul cu numarul doi, mi-as dori, in masura in care va pricepeti, mai multe articole despre WordPress. Pur si simplu iubesc scriptul asta!


  • Facebook

    WorldIT.info
  • Ultimele Atacuri Cibernetice din Romania – RO Hacked

    [wp_rss_retriever url="https://rohacked.bit-sentinel.com/feed/" excerpt="none" items="5" read_more="false" new_window="true" thumbnail="false" cache="0"] RO Hacked este registrul atacurilor cibernetice din România.
  • Caută

  • Articole Recomandate

    • Recent Posts
    • Tags
    • Număr record de participanți la DefCamp 2015, cel mai important eveniment dedicat securității cibernetice din Europe Centrala si de Estdecembrie 2, 2015
    • La DefCamp 2015 vei afla prin ce tehnici pot fi evitate măsurile de securitate ale sistemelor informatice criticeoctombrie 16, 2015
    • Ultima sansa sa rezervi bilete de tip Early Bird la DefCamp 2015septembrie 1, 2015
    • 15 sfaturi despre cum poti deveni un programator bun venite de la specialisti romaniaugust 4, 2015
    • algoritmica Android antivirus Apple Avadanei Andrei benzi desenate BitDefender blog browser C++ Chrome concurs eveniment Facebook Firefox Google google chrome hacking html5 infografic informatica internet Internet Explorer IT javascript linux Microsoft Mozilla Firefox online PHP programare retea sociala review Romania securitate Tehnologie Twitter web Windows Windows 7 Wordpress WorldIT worldit.info Yahoo! YouTube
  • martie 2021
    L Ma Mi J V S D
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293031  
    « dec.    
  • Link-uri Sponsorizate

    • laptop second hand

    • Calculatoare Second Hand

    • cod voucher pc garage

  • Home
  • Știri
  • Intern
  • WorldIT Question Time – voi ne ajutati
  • Important

    • Bit Sentinel
    • Centrul de Cercetare în Securitate Informatică din România
    • DefCamp
  • Prieteni

    • BetiT.ro
    • bijuterii handmade
    • Computerica | Resurse gratuite PC
    • Descopera.org
    • Gadgeturi si IT – Giz.ro
  • Prieteni

    • PC – Config
    • RO Hacked
    • Stiri IT

Copyright © 2009-2014 WORLDIT. Toate drepturile Rezervate.
Termeni și condiții | Contact | Licența Creative Commons