BloggerIn.ro – Blogger in Romania
11A trecut ceva vreme de cand nu am mai analizat si recomandat nici un website. Se pare ca doar prima luna a anului a fost foarte activa din acest punct de vedere. Sper ca a doua jumatate a anului sa fie plina cu noi lansari de proiecte pentru ca … TREBUIE. Revenind, astazi vom discuta despre un alt blog ce mi-a atras atentia din prima saptamana de la lansare. De atunci l-am urmarit cu destul interes cat sa ma convinga ca a venit momentul sa-l recomand mai departe cititorilor nostri.
BloggerIn.ro – Blogger in Romania
BloggerIn.ro se vrea a fi, dupa cum mentioneaza si detinatorul acestuia, Adi, un blog in care vor fi prezentate diverse sfaturi, idei si modalitati pentru a ajunge de la un site mediocru la unul de succes. Toate sfaturile oferite vor trece prin filtrele fondatorului, filtre ce vizeaza si testarea directa a pietei romanesti. Initiativa mi se para una interesanta si trebuie urmarita deoarece multi incep si putini continua cu acelasi stil neegalat cum au inceput.
Blogul este lansat destul de recent, dar creste incet si sigur, dupa cum afirma si Adi in ultimul „recesamant” legat de luna martie.
Apreciez foarte mult obiectivitatea (trecuta prin prisma finuta a subiectivitatii) cu care sunt tratate subiectele intr-o tema simplista si eleganta. In opinia mea, cred ca ar trebui putin regandit sidebarul ca pare cam aglomerat. De asemenea, ar fi foarte dragut si crearea unui mic logo ce sa ramana mai usor intiparit in mintea omului.
Ar trebui sa configurezi htaccessul legat de Directory Listing. Mi se pare ca si tema este foarte incarcata d.p.d.v. al cantitatii de cod HTML raportat la plain text.
Recomand de pe BloggerIn.ro
• 27 de lucruri pe care trebuie sa le faci dupa ce instalezi WordPress
• Cum am depasit 2000 de follower-i pe Twitter in mai putin de o luna
• 10 site-uri pentru a castiga bani pe Twitter
• SEO – Cum se optimizeaza un post pentru motoarele de cautare
• Cum sa te asiguri ca Google te include in rezultatele cautarilor (I)
• Cum sa te asiguri ca Google te include in rezultatele cautarilor (II)
Multa bafta Adi cu proiectul si sa speram ca nu va fi abandonat prea curand.
Ca o parere pur personala si fara legatura prea mare cu articolul:
Ca sa ajung sa dau sfaturi in stanga si in dreapta … trebuie ca eu sa fiu poliglot sau cel putin in tema cu subiectele ce se trateaza …
Daca vreau sa dau recomandari … trebuie ca eu sa fiu primul verificat si pus la punct … altfel … clacam !!!
… eventual revin … daca nu am fost inteles … 😀
Multumesc pentru analiza si pentru sfaturi. Logo-ul si rearanjarea sidebar-ului sunt pe lista de lucruri de facut. Desi nu am foarte mult timp sa aloc acestui blog, cu siguranta nu il voi abandona.
@yo9fah Nu am reusit sa inteleg total la ce te-ai referit.
@BloggerIn Asa sa fie. 🙂
Tizul meu, @yo9fah, a vrut sa evidentieze ca pentru a face un asemenea site si a avea „puterea” sa dai asemenea sfaturi trebuie sa fii o autoritate in domeniu. Iar despre el… n-am auzit niciodata 🙂
De unde stiu eu.. ca el chiar se pricepe la ceea ce zice sau nu traduce articolele de pe site-uri din afara ? Nimic nu atesta ca stie ceea ce posteaza.
Zice in pagina „Despre” ca „am invatat cum se construieste un blog de succes”, dar care-s alea ?
PS: a nu se intelege ca am ceva cu autorul 🙂
PS2: a nu se intelege ca ma cred superior, eu nici macar nu-s blogger, ci doar incerc sa fiu din cand in cand… scriind 2-3 cuvinte despre ceea ce cred, ceea ce mai fac, etc. 🙂
@George Jipa – Pe pagina „Despre”, in comentarii, am clarificat cateva aspecte pe care le-ai mentionat. In primul rand, nu am dat numele blogurilor „de succes” 🙂 pentru ca cred ca sunt irelevante in acest moment.
Nu am experienta in ceea ce priveste construirea si promovarea unui blog in limba romana pentru ca BloggerIn.ro este primul meu blog de acest gen. Ceea ce public reprezinta aplicarea unor concepte pe care le-am invatat in ultimii ani in diverse nise si cu care am avut succes. 🙂 Da, succes inseamna trafic, autoritate si venituri.
O parte din aceste concepte functioneaza pe un blog in limba romana, iar altele nu. Cred ca nu ar fi ok si cinstit fata de cititori, daca as scrie ceva de genul: „Faceti asta si asta pentru a ajunge la XXX subscriberi. Eu am reusit in Y luni pe blogul ZZZ.com.”, ZZZ.com fiind un blog dintr-o nisa aparte.
Abordarea pe care am ales-o, este de a experimenta pe BloggerIn.ro tehnicile pe care le descriu si de a ma raporta doar la aceste rezultate. De aceea public, in mod cat mai transparent, tot felul de statistici: trafic, costuri, venituri, etc.
Faptul ca pana acum nu ai auzit de mine sau ca nu sunt o autoritate recunoscuta (oare cine recunoaste autoritatea?) in domeniu, nu inseamna ca sfaturile nu sunt bune. In general, in viata, sfaturi folositoare putem primi de la oricine, nu doar de la cei autorizati sa dea sfaturi. 🙂
Oricum, multumesc ca v-ati oprit pe blog si sper sa mai reveniti. Sfaturile, sugestiile, criticile sunt binevenite si apreciate.
Mie mi se pare chiar cinstit sa arati cititorilor ca tu ai reusit sa ajungi undeva folosindu-te de trick-urile si sfaturile din articolele tale.
Spor in continuare! 🙂
Da … cam asta am vrut sa spun si observ ca tizu’ meu m-a ghicit … numai ca am omis intentionat sa mai fac si o alta precizare … precizare care sta chiar intr-un comentariu lasat chiar la Adi pe blog la „Despre”, de catre un cititor: „Vlad” … care dupa parerea mea spune un adevar destul de mare … !
In rest … ce sa spun, bafta si succes tuturor … si nu uitati un lucru: NIMENI nu s-a nascut invatat !!!
„Ah, eu am facut succesuri in afara. Dar, imi pare rau, nu am cum sa va prezint splog-urile mele. ” Exact asta am inÈ›eles si, probabil, asta vor inÈ›elege mulÈ›i cu ceva intre urechi. Și apoi sa nu stii sa faci diferenÈ›a intre vizite si vizitatori unici e nasol.
@Eugen – 🙂 Indraznesc sa cred ca scriu mai coerent decat ai prezentat tu. Ideea e asa: pot sa prezint „blogurile mele de succes”, dar am ales sa nu o fac deocamdata. Nu am am crezut ca aceasta decizie va fi atat de controversata, dar mi-o asum.
Nu subestimez inteligenta nimanui, este doar abordarea pe care am ales-o pentru BloggerIn.ro.
Legat de vizite si vizitatori unici, avand in vedere ca folosesc unelte de monitorizare a site-urilor de peste 7 ani, cred ca inteleg destul de bine diferenta. Dar oricand mai e loc de invatat. Daca mi-a scapat ceva poti sa ma luminezi.
Dude, hai sa o luam simplu. Nu te mai ataca inutil, nu are rost.
Și eu am scris pentru un site din afara, dar, deoarece am fost ghost writer, nu am voie sa spun. Probabil nu as avea prea mult de pierdut, dar e vorba de respect pentru omul respectiv. Ideea este ca nu te lauzi cu ceva ce nu poți demonstra. Spui ca ai mii si zeci de mii de vizitatori pe site-uri din afara, ofera exemple concrete. Ce e asa de greu de priceput?!
Apoi, ia arunca un ochi aici http://bloggerin.ro/2010/04/01/statistici-bloggerin-ro-martie-2010/ si spune si mie cum sta treaba cu vizite vs unici.
Ca idee, nu vorbesc niciodata aiurea doar sa ma aflu in treaba.
Nu m-am atacat chiar deloc. Imi plac discutiile din care invat ceva.
Din ceea ce ai spus rezulta ca intelegi ca pot exista motive pentru care nu doresc sa fac publice blogurile pe care le detin. Pe BloggerIn.ro, am incercat sa nu ma laud ci doar sa ma prezint si sa expun motivele pentru care blogul exista.
Inca o data, este o decizie pe care mi-o asum, deci accept criticile.
Legat de statistici, intr-adevar, ai dreptate si ma bucur ca mi-ai aratat. Mi-a scapat si pot sa recunosc ca e o greseala majora. Pe care o voi repara cat de curand 🙂
Off topic:
Ceea ce nu inteleg la blogosfera romaneasca este modul in care orice initiativa, greseala, vorba, etc. e taxata. In plus folosind un limbaj, sa ii spunem frumos, nepotrivit. Dupa parerea mea, aceeasi idee se poate transmite intr-un mod elegant, care sa fie spre beneficiul tuturor.