Favit.com – Stream & Share – Review
5Acest articol sta in asteptare de vreo 2 saptamani.Datorita lipsei de timp am ezitat sa-l creez si sa-l public.Recent,analizand reffererii mei si browserele ce ma viziteaza am observat faptul ca primesc vizite asemanatoare unei cereri de feed de la un site favit.com. Vreau sa multumesc cititorilor mei ce folosesc acest sistem de stream & share deoarece de cand am descoperit acest link Google Reader a iesit de pe lista de agregatoare web ce le folosesc.
Accesul la acesta se poate face direct cu contul de Twitter sau de Facebook, ceea ce poate reduce riscul de a renunta la a verifica aplicatia.Conform multor statistici oficiale si neoficiale un „volum” foarte mare de persoane renunta sa acceseze un site ce este user-based sau daca nu primesc informatii ce sa-i atraga repede.Aceasta platforma le indeplineste pe ambele.Desi ,accesul este user based, conexiunea cu ajutorul retelelor sociale ca Twitter si Facebook imbunatateste si reduce timpul pentru inregistrare pana la cateva clickuri intr-un interval de 5-10 secunde.
De asemenea indeplineste si a doua conditie, si anume cea de a oferi informatii ce sa atraga vizitatorul rapid.Iti atrage imediat atentia faptul ca e „Un serviciu care le face pe toate” : Primesti,Administrezi si Interactionezi.Un videoclip ce se poate accesa foarte usor de pe prima pagina practic pune capac si mi-a pus si mie de asemenea.Fara acesta nu as fi incercat platforma.
Astfel favit are rolul de a lua informatiile care te intereseaza, indiferent de sursa, tip sau format, iar apoi de a le trimite in fluxul de informatii care ajunge direct la tine. In acest fel toate informatiile ajung intr-un singur loc, unde pot fi digerate, distribuite mai departe, discutate sau organizate.
Cum primesti informatiile de care ai nevoie?
- prin intermediul prietenilor (Comunitatea Mea)
- prin intermediul grupurilor (Grupuri)
- automat, prin intermediul surselor (Abonamente)
- retrospectiv, prin intermediul lucrurilor salvate (Lucrurile Mele)
Cu ajutorul prietenilor poti primi informatii de pe Twitter spre exemplu sau de pe Facebook.Aici poti avea mai multe „directoare” sau liste, in care poti adauga mai multi prieteni.Acest lucru favorizeaza foarte mult organizarea.De asemenea te poti abona la alte grupuri de prieteni si astfel vei primi tot ce se discuta public in grupurile respective.Astfel putem spune ca ofera facilitatile unei retele sociale foarte complexe in aparenta.
Punctul culminat si in acelasi timp motivul pentru care il folosesc zilnic il reprezinta organizarea abonamentelor si modul in care se poate lucra cu acestea.Se pot adauga dinamic feedurile website-urilor,doar introducand adresa catre acesta.Urmeaza o serie de recomandari privind alegerea feedului pe care sa fiti abonati cum ar fi Feed 2.0,Atom Feed etc.Listele sau directoarele sunt o metoda eficienta de a organiza rapid toate feedurile ce le urmaresti.Poti vedea cele mai noi articole din toate site-urile urmarite,sau cele mai recente articole ale unei liste sau doar unui site.
De asemenea, am precizat mai sus ca se incearca crearea unei retele sociale.Nu exista retea sociala fara posibilitatea de a distribui informatii.Aceasta facilitate este si in favit insa mi se pare destul de tanara aceasta latura a proiectului, desi proiectul in sine nu este chiar asa.Putem distribui mesajele catre streamul nostru si astfel prietenii si grupurile ce ne urmaresc vor avea informatiile in „feedul lor”.Putem adauga imagini,adrese, mesaje si le putem include chiar si pe twitter.
Exista posibilitatea de a vizualiza discutiile noastre purtate pe retelele sociale,sau chiar putem trimite mesaje private intre prieteni si grupuri.O alta facilitate ce mi s-a parut draguta este posibilitatea de a stoca resursele media , mesaje si documente ce pot fi redistribuite ulterior.Aceste resurse nu vor fi incarcate acolo ci vor fi memorate adresele si eventual linkurile catre acestea.Personal nu am testat acest serviciu asa ca nu va pot oferi detalii suplimentare.
In concluzie…
… pot spune ca acest serviciu poate fi foarte util in gestionarea feedurilor, dar si in eventuala dezvoltare a unei retele sociale.Desi aparenta iti sugereaza o complexitate foarte mare,in cateva ore te poti obisnui cu facilitatile acestuia si datorita faptului ca este o platforma extrem de dinamica si incarcata cu efecte ce se misca extrem de repede ii ofera multe plusuri la capitolele viteza, interfata si timp de asteptare. Am observat ca exista inca probleme de securitate, am gasit personal cateva XSS-uri insa in cateva zile au fost patchuite si mi-a fost multumit destul de frumos,ceea ce ofera un plus in privinta administrarii.De asemenea putem mentiona si faptul ca acest sistem suporta mai multe limbi : romana, engleza, greaca, bulgara, turca si rusa.
Pana una alta puteti vedea „resursele” worldit si nu ramane decat sa testati si voi aceasta ustensila si admira restul imaginilor facute de mine.
[…] This post was mentioned on Twitter by Avadanei Andrei, Avadanei Andrei. Avadanei Andrei said: [WorldIT] Favit.com – Stream & Share – Review http://bit.ly/1PiVVS […]
Iti multumim pentru acest review foarte amanuntit. O singura precizare as vrea sa fac: favit nu e disponibil in franceza, deocamdata. Limbile in care acesta poate fi folosit sunt: romana, engleza, greaca, bulgara, turca si rusa. 🙂
Salut Radu,
Se puteau spune si mai multe insa aceasta aplicatie chiar merita. De altfel imi place foarte mult cand un website isi urmareste publicul iar acest gen de raspunsuri dovedesc faptul ca aveti la baza o echipa puternica.Nu mai retin daca am scris in articol, insa si vulnerabilitatile raportate au fost rezolvate foarte rapid ceea ce iar mi-a placut si totul s-a facut intr-un mod dragut.
Felicitari! 🙂
Imi cer scuze pentru acea greseala,eram destul de obosit cand am facut articolul,rectific imediat!
Multumim Andrei. Nu e nicio problema cu greseala. Vroiam sa o mentionez pentru ca nu vrem sa ajunga persoane pe favit, sa caute franceza si sa ne creada de mincinosi pentru ca nu o gasesc 🙂 Apreciem si faptul ca ne-ai raportat problema la timp 🙂
Favit – WorldIT review…
Imi place mie sa stiu tot ce pot face cu o aplicaÈ›ie, pe o reÈ›ea sociala si asa mai departe. Ce-mi place si mai mult e sa stiu deja lucrurile astea inainte de a ma apuca sa le testez personal (timpul meu e mai scump ca al tau), iar o descriere ca cea f…