Hickery Music – aplicație realizată de olimpici romani cu care asculți melodii pe baza preferințelor de pe Facebook
0Hickery Music este o aplicație web în care utilizatorii au posibilitatea să asculte melodiile cu care au avut interacțiuni pozitive pe Facebook (Like sau Share). De asemenea, aplicația pune la dispoziție utilizatorilor săi un sistem de recomandări personalizate, bazat pe activitatea persoanei pe rețeaua socială. În acest mod este facilitată posibilitatea unui utilizator de a descoperi muzica pe gustul său.
Ascultatul muzicii devine mult mai interactiv, întrucât Hickery Music permite distribuirea melodiilor ascultate către prietenii de pe Facebook. De asemenea, aplicația permite crearea de playlisturi, care la rândul lor, pot fi distribuite către persoanele din rețeaua socială a utilizatorului.
Un alt feature interesant este reprezentat de faptul că Hickery clasifică melodiile importate din profilele utilizatorilor săi, în genuri muzicale. În acest fel este ușurată descoperirea unor melodii dintr-un anumit gen de muzică.
„Feedback-ul primit până acum, de la prieteni și cunoștințe, este foarte bun și avem deja utilizatori pasionați de aplicație. De curând am câștigat un concurs organizat de Rackspace obținând ca premiu servere în valoare de 20.000 euro. Aceste lucruri sunt foarte încurajatoare și ne ajută să credem și mai tare în ideea noastră. „, declară Mircea Dima, unul dintre fondatori, pentru worldit.info.
Cine sunt fondatorii?
Echipa Hickery Music are doi fondatori, pe Mircea Dima și Florian Marcu. Ambii au reușit să se evidențieze încă din liceu prin rezultate excepționale la concursuri și olimpiade internaționale de informatică iar apoi au continuat să se blindeze cu experiență prin internshipuri la companii internaționale.
Mircea a fost în internship la Adobe (București), Facebook (Palo Alto) + alte 3 joburi printre care și la Balaur.ro. El a făcut masterul la Vrije Universiteit Amsterdam iar în 2013 a fost unul dintre membrii comisiei științifice de la IOI (Olimpiada Internațională de Informatică) și cel mai probabil va reveni și în 2014.
Florian a participat și el la numeroase competiții și olimpiade naționale și internaționale, a fost și membru al lotului de informatică restrâns în 2008. A avut internship la Adobe (București) și Twitter (San Francisco) iar în prezent face un master la Facultatea de Matematică și Informatică de la Unibuc unde este și Teaching Assistant.
Cum funcționează?
Motorul de recomandare este bazat pe diverși algoritmi de collaborative filtering, modificați de cei 2 antreprenori. Acest lucru reprezintă și provocarea tehnică cea mai mare pe care au întâmpinat-o. Aplicația folosește și câteva servicii externe, care ii ajută atât la clasificarea, cat și la recomandarea melodiilor. Din punct de vedere al tehnologiilor folosite, aplicația a fost dezvoltată în PHP și C++, folosind o bază de date MySQL.
Ce și-au propus în următoarea perioadă?
În următoarea perioadă urmăresc să crească mai mult, lucru facilitat și de faptul că acum se bucură de serverele câștigate la concursul organizat de Rackspace în valoare de 20,000 EURO, precum și de adăugarea unui set de feature-uri care le definesc și mai bine produsul.
„Nu vrem să stricăm surpriza, dar “Hickery Party” va fi atașat la aplicația curentă. De asemenea, vom începe lucrul și la aplicațiile native pentru Android și iOS.”, completează Mircea.
Eu urmăresc startupul de ceva timp iar acum am aflat câteva lucruri destul de interesante despre acest proiect și chiar reușește să se integreze destul de bine pe gusturile mele. Mai mult, cei ca Mircea erau considerați un fel de „zei” de majoritatea participanțiilor seriosi din generația mea de la olimpiadele naționale de informatică și pentru unii continuă să fie. Astfel că, mă aștept să mai auzim în viitor de Hickery. Până data viitoare, vă invit să testați aplicația.