WhiteFi – generatia urmatoare de WiFi
8Comunicatiile WiFi sunt in prezent centrate pe hot-spot-uri, insa WhiteFi promite acces la Internet pe raze de ordinul kilometrilor. Noul standard este cercetat de Microsoft impreuna cu Universitatea Harvard. In loc sa opereze la frecvente identice sau apropiate de cele ale semnalelor Wi-Fi din prezent, Microsoft testeaza transmiterea de semnale prin „whitespace” UHF – parte a spectrului radio, utilizata pe vremuri de televiziunea analogica.
Numita „WhiteFi”, noua metoda promite acces wireless facil mai ales in zonele rurale, dar va putea „umple” si golurile wi-fi din orase. Spectrul folosit, intre 512 si 698 MHz, a fost alocat initial canalelor de televiziune analogica 21 – 51.
Aplicatiile WhiteFi sunt multiple si depasesc limitele accesului comercial la Internet. De exemplu, ar permite monitorizarea mai facila a unei game largi de senzori de poluare a aerului, de verificare in timp real a integritatii structurale a podurilor si a cladirilor, dar si senzori mobili pentru activitatea inimii pacientilor cu afectiuni cardiace.
hit.ro
Credeti ca WiFi/WhiteFi este periculos? nu stiu de ce dar cand am o sursa WiFi langa mine nu ma simt in largul meu 😀
Depinde ce intelegi prin „este periculos”.Orice are un grad de risc de o anumita valoare, acum depinde cat de bine securizata este sursa ce creste nivelul de risc.
Periculos in sensul health risk. Radiatii,chestii..
😐 nu sunt prea informat
In cazul acesta nu vad, suntem invadati zilnic de unde radio si nu am patit nimic! 😀
sincer, nu vad cu ochi buni utilizarea acelui spectru de frecventa intr-un timp asa scurt. sa zicem ca definesc standardul in vreo 2 ani si in 5 apar device-uri pentru marea masa a populatiei. ce se-ntampla daca porneste un tip un televizor vechi si se-apuca sa caute? pica netul in tot cartierul? cred ca abia prin 2020 ne putem gandi la utilizarea acelor frecvente. nu sunt expert in asa ceva, insa cred ca Microsoft pariaza pe o tehnologie subreda 🙂
anyway, obisnuiesti sa scrii des despre domeniul retelisticii Wireless sau a fost doar o intamplare?
Hmm, banuiesc ca sunt constienti de acest risc. Asta e partea frumoasa a lucrurilor, insa sunt curios cum au de gand sa creeze ceva suficient de normal pentru a nu fi prea greu de „combinat cu mediul”.
Iti dai seama ca nu ar fi necesar deschiderea unui televizor pentru a face asa ceva, ci e nevoie de un generator similar pentru distrugerea semnalului pe o anumita arie, mai ales ca nu va fi extrem de greu de aflat standardul ales de cei care lucreaza acum la proiect.
Obisnuiesc sa scriem in general tot ce tine de domeniul internetului,comunicatiilor si tehnologiei in aceasta sectiune.
da-mi un email la adresa cu care am comentat, te rog 🙂
Done! 😀